Anasayfa Haber Mac Bilgisayarlar, Face ID Desteğine Kavuşabilir

Mac Bilgisayarlar, Face ID Desteğine Kavuşabilir

Mac Face ID

Apple, Mac sistemlerinde Face ID yüz ile kimlik doğrulama seçeneğini sunmaya hazırlanıyor.

macOS 11 Big Sur üçüncü geliştirici betası içerisinde bulunan kod ile Apple tarafından Face ID desteğinin Mac bilgisayarlara da getirilmek istendiği ortaya çıktı. Yeni bir uzantı içerisinde keşfedilen kod, şirketin PearlCamera için desteği konusunda referanslara sahip. PearlCamera’nın şirket içerisinde TrueDepth 3D kamera için kullanılan bir kod ad olduğunu da belirtelim. Face ID ise ilk kez 2017 yılında iPhone X ile tanıtılmıştı. Yeni bir patent ise Face ID’nin iMac ve MacBook sistemlere dahil edilmesi için bir yola odaklandığı ifade ediliyor.

Kod içerisinde ayrıca FaceDetect ve BioCapture gibi ifadeler de dikkat çekerken bu ifadelerin iOS içerisinde kullanılanlar ile benzer olduğu görülüyor. Referansların macOS için oluşturulduğu belirtilirken kaynak kodun gelişiminin erken bir aşamasında olduğu söyleniyor.

TrueDepth kamera, Apple A serisi ARM tabanlı yongalarda bulunan nöral motordan yararlanıyor. Bu, şirketin Apple işlemci tabanlı Mac PC’lerde Face ID için destek hazırladığı anlamına gelebilir. Apple, Intel işlemcilerden uzaklaşırken, kendi işlemcileri tarafından desteklenen MacBook’ları sunmaya başladığında biyometrik kimlik doğrulama seçeneğini tanıtacak gibi gözüküyor. Şu an için MacBook dizüstülerdeki tek biyometrik kimlik doğrulama seçeneği, özel bir T2 yongası kullanan Touch ID parmak izi sensörü.

Bakalım şirket, TrueDepth kamerayı Mac’lere ne şekilde ekleyecek ve kullanıcılara ne gibi ek özellikler sağlayacak?