Anasayfa Haber Twitter Ücretli Abonelik Sistemini Test Ediyor

Twitter Ücretli Abonelik Sistemini Test Ediyor

Twitter ücretli abonelik

Twitter CEO’su Jack Dorsey, Twitter için ücretli abonelik sistemi üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Kısa bir süre önce CNN’e bazı açıklamalarda bulunan Twitter CEO’su Jack Dorsey, yapmış olduğu açıklamayla beraber şirketin reklam gelirlerinin yüzde 23 oranında düştüğünü belirmişti. Yaşanan bu düşüşün ardından yeni arayışlar içerisine girdiklerini ifade eden Dorsey, bu kısımda ise ücretli abonelik sistemi üzerinde çalıştıklarını da duyurmuştu. Jack Dorsey’in açıklamalarına göre yakın zaman içerisinde Twitter ücretli abonelik sistemi ile kullanıcıların karşısına çıkabilir.

Twitter’ın bu düşüşündeki en büyük neden ise son zamanlarda dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını olarak gösteriliyor. Bu kısımdaysa gelirlerini artırmak adına yeni formüller aramaya başlayan sosyal medya devi, bu doğrultudaysa ücretli abonelik sistemini test ettiğini görmekteyiz.

Twitter ücretli abonelik

Şimdilik Jack Dorsey, söz konusu abonelik sistemi ile ilgili herhangi bir detayı açıklamasa da CNN’e yaptığı açıklamada ilk etapta abonelik ücretlerinin biraz yüksek olacağını belirtti.

Aynı zamanda geçtiğimiz günlerde Twitter tarihinin en büyük siber saldırısı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Dorsey, bu olayı ise ise oldukça korkunç olarak nitelendirdi. Bununla beraber artık daha çok güvenliğe önem vereceklerini ifade ederek, bu konuda da ciddi çalışmalar yürüttüklerine de dikkat çekti.

Neler Olmuştu?

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde yapılan siber saldırı sonrasında Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos ve Apple başta olmak üzere birçok Twitter hesabı hacklenmişti. Gündeme damgasını vuran hackleme olayında ise bilgisayar korsanları hacklemiş olduğu Twitter hesapları üzerinden yüz binlerce dolarlık Bitcoin dolandırıcılığına imza atmışlardı.