Anasayfa Haber iOS 14’teki Bir Hata, Instagram’da Kamerayı Açık Gösteriyor

iOS 14’teki Bir Hata, Instagram’da Kamerayı Açık Gösteriyor

Instagram Hatası

Bir Instagram hatası, iOS 14 Beta kullanıcılarının kamerayı açık olarak görmesine sebep oluyor.

iOS 14 Beta sürümünde Instagram uygulaması beklenmeyen bir davranış sergiliyor. Instagram hatası ile kullanıcılar fotoğraf veya video çekmese bile akışlarına bakarken yeşil renkteki kamera açık göstergesi açık olarak gözüküyor.

Bu durumu öğrenen Instagram ise hatanın düzeltilmekte olduğunun altını çiziyor. Uygulamanın oluşturma modunun Instagram kameradan erişilebilir olduğu belirtiliyor. Böylece kamera göstergesinin de kapatılabileceği ifade ediliyor. Uygulamanın akışından kamerasına hızlıca geçmenin de hataya düzeltebileceği bilgiler arasında.

https://twitter.com/KevDoy/status/1283987495948914689

Instagram, kameraya sadece kullanıcılar istendiğinde erişildiğinin özellikle altını çiziyor. Hata sebebiyle de kameraya erişilmediği ve hiçbir içerik kaydedilmediği vurgulanıyor. Bu davranışın ise iOS 14’ün agresif yeni kullanıcı bildirimlerinden birisi olduğu düşünülüyor. Bu bildirimler panoyu kopyalama gibi davranışlara karşı kullanıcılara uyarıda bulunuyor. Hatırlarsanız TikTok, LinkedIn ve Reddit gibi bazı uygulamaların kullanıcıların pano içeriklerine eriştiği fark edilmişti. Bu üç şirket de daha sonra pano erişimi ile ilgili düzeltmeler yapılacağını açıkladı.