Anasayfa Haber WhatsApp Çoklu Cihaz Desteği Ortaya Çıktı

WhatsApp Çoklu Cihaz Desteği Ortaya Çıktı

whatsapp çoklu cihaz desteği

WABetaInfo’da yayınlanan bir habere göre, yeni WhatsApp çoklu cihaz desteği, bir hesabı 4 farklı cihazdan kullanabilmenin önünü açacak.

Geçmişten bugüne kadar hikaye özelliği, karanlık mod, QR desteği gibi bir sürü yenilik alan WhatsApp, belki de kullanıcıların en çok beklediği birden fazla cihazın desteklenmesi özelliğini hayata geçirmek için çalışıyor. WhatsApp uygulamasının yeni çıkan beta özelliklerinden daima haberdar olan WABetaInfo, yeni yayınlanan betayla birlikte çoklu cihaz desteğinin deneme aşamasında olduğunu duyurdu.

Alınan bilgilere göre dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması, tüm bağlı cihazları yönetebilmek için bir arayüz oluşturmaya çalışıyor. Beta güncellemesini alan kullanıcılar, WhatsApp ana menüsüne girdiğinde “WhatsApp Web” seçeneğinin yerine, “Bağlı Cihazlar” seçeneği ile karşılaşıyorlar. Ayrıca kullanıcılar, yeni gelen bu sekmede hesaplarını bağlamak için yeni cihaz ekleme seçeneğine sahip oluyorlar.

whatsapp çoklu cihaz desteği

Yeni gelen çoklu cihaz özelliği şimdilik dört cihaza kadar destek veriyor. Önceden yalnızca WhatsApp Web ile internet tarayıcıları üzerinden hesaba erişim sağlanabiliyordu. Ayrıca, erişim sağlanabilmesi için telefonun açık ve internete bağlı olması gerekiyordu. Sızıntıya göre, yeni özellik için hesabın bağlı olduğu cihazda internet bağlantısı da şart olmayacak.

Geçtiğimiz aylarda çoklu cihaz desteği özelliği ile ilgili söylentiler mevcuttu. Şimdi ise bu özellik test aşamasında. Özelliğin tüm kullanıcılara açık hale ne zaman geleceği ile ilgili ise henüz elimizde bir bilgi bulunmuyor.