Anasayfa Haber AMD: PS5 ve Xbox Series X Çipleri Zamanında Hazır Olacak

AMD: PS5 ve Xbox Series X Çipleri Zamanında Hazır Olacak

AMD PS5 Xbox Series X

AMD, PS5 ve Xbox Series X çiplerinin yanı sıra, Zen 3 işlemcilerin ve RDNA 2 grafik ekran kartlarının zamanında piyasaya çıkacağını müjdeledi.

AMD CEO’su Lisa Su şirketin ikinci çeyrek gelirleri hakkındaki açıklaması sırasında, birçok beklenen ürünün takvime uygun olarak 2020 yılında piyasaya sürüleceğini duyurdu. Bunlar arasında Zen 3 mimarisi tabanlı 7 nm işlemciler ve RDNA 2 ekran kartları da yer alıyor. Ek olarak, AMD’nin PlayStation 5 ve Xbox Series X için yeni nesil oyun konsolu çiplerinin de üretimine başladığının altı çiziliyor. Her iki konsolun da yıl sonunda çıkmasının planlandığını da hatırlatalım.

Lisa Su’nun bu açıklamaları, bilgisayarlarını AMD parçalarıyla yükseltmeyi düşünenler ya da yeni nesil oyun konsollarına geçmek isteyenler için iyi haber. Intel’in yol haritasında aksaklıklar yaşadığı bir dönemde AMD’de ise her şeyin yolun olması da dikkat çekiyor. Son olarak Intel, işlemcileri için zaten gecikmiş olan 7 nm işlemci çıkışını 2022’ye kadar ertelediğini açıkladı. Hatta Intel’in donanım şefi Dr. Venkata “Murthy” Renduchintala da Ağustos ayında şirketten ayrılıyor.

Su, geçtiğimiz çeyrekteki AMD’nin başarısının büyük kısmını Ryzen 4000 mobil işlemciler bağlıyor. Bu işlemciler sunduğu güç ve batarya süresi ile öne çıkmayı başarmıştı. AMD CEO’su, bu işlemcilerden elde edilen gelirin tarihlerindeki herhangi bir mobil işlemciden daha hızlı arttığını belirtiyor.