Anasayfa Haber Apple, İki iPad ile Dizüstü Deneyimi Sunan Teknolojinin Patentini Aldı

Apple, İki iPad ile Dizüstü Deneyimi Sunan Teknolojinin Patentini Aldı

İki iPad Bağlantısı

Apple, iki iPad bağlantısı ile kullanıcılarına dizüstü bilgisayar deneyimi sunmak üzere patent başvurusunda bulundu.

Apple, bir aksesuar kullanımı ile iki iPad tabletin birbirine bağlanarak dizüstü bilgisayar tarzı bir deneyim sunması üzerinde çalışıyor. Şirketin son patent başvurusu ile ortaya çıkan iki iPad bağlantısı için “modüler çoklu ekranlı elektronik cihazlar” şeklinde bir başlık kullanılmış. Hatta şirket tabletleri ile kalmayıp iPhone akıllı telefonlarında da benzer bir uygulamayı hayata geçirmek hedefinde gibi gözüküyor.

Bu aksesuar aracılığıyla iPhone ya da iPad ikili bağlantısında cihazlardan birisi ekran diğeri ise dinamik klavye görevini üstleniyor. Bağlantı aksesuarı, iki küçük konektör ve bir menteşeden oluşurken mobil cihazlar her iki tarafa mekanik olarak bağlanıyor. Konektör, aygıtlar arasında veri aktarımını kolaylaştırarak iki cihazın tek bir sistem olarak birlikte çalışabilmesini sağlıyor.

Dinamik bir klavye için ikinci bir ekran kullanılması, MacBook Pro modellerindeki Touch Bar gibi kullanıcıların ihtiyaçlarına göre işlevselliğin değişmesine izin verecek. Dizüstü bilgisayar tarzı kurulumuna ek olarak, patent en uzun kenarları boyunca iki aygıt takılırsa, kitap tarzı bir kurulumda da kullanılabilecek. Bu anlamda kurulumun Microsoft Surface Duo düzenine benzediğini söyleyebiliriz.

Tabii ki Apple’ın böyle bir patent başvurusunda bulunması böyle bir aksesuarı kesin olarak göreceğimiz anlamına gelmiyor.