Anasayfa Haber CCleaner, Windows Defender’in İstenmeyen Uygulamalar Listesine Girdi

CCleaner, Windows Defender’in İstenmeyen Uygulamalar Listesine Girdi

microsoft defender ccleaner

Microsoft, beraberinde gelen ek yazılımlar nedeniyle CCleaner’ı potansiyel istenmeyen yazılımlar listesine dahil etti.

Uzun zamandır bilinen CCleaner, bilgisayardaki geçici dosyaları ve çerezleri temizleyerek bilgisayarın hızını artırmakla görevli bir yazılım. Son zamanlarda bu yardımcı yazılımı yüklemeyi denediyseniz, Microsoft Defender’in radarına takılmış olabilirsiniz.

Microsoft’un güvenlik sitesine göre CCleaner, artık potansiyel istenmeyen uygulama olarak listelenmeye başladı. Bunun ana nedeni ise CCleaner ile birlikte gelen yan yazılımlar.

CCleaner’ın ücretsiz veya 14 günlük deneme sürümlerini yüklerken, kurulum aşamasında bazı yan uygulamalar seçenek olarak sunuluyor. Bu yazılımlar Microsoft’a göre meşru ve kullanıcı deneyimlerini olumsuz yönde etkileyebilecek eylemlerde bulunabiliyor.

CCleaner bu yükleyicileri devre dışı bırakma seçeneği sunsa da bazı kullanıcılar dikkat etmeden veya yanlışlıkla bu uygulamaları yükleyebiliyor.

Nitekim CCleaner kullanıcısıysanız ve bu yardımcı yazılımı yüklemeye çalışıyorsanız Windows Defender’a takılabilirsiniz. Geliştirici Piriform’un CCleaner ve yan yazılımlar için nasıl bir adım atacağı ise henüz bilinmiyor.