Anasayfa Haber Apple, iPhone 12 Çıkışının Gecikeceğini Onayladı

Apple, iPhone 12 Çıkışının Gecikeceğini Onayladı

iPhone 12 çıkış tarihi

Apple, bu yıl geleneğin bozularak iPhone 12 çıkış tarihinin gecikeceğini paylaştı.

Apple tarafından 2020 mali yılı üçüncü çeyrek finansal sonuçları açıklandı. Buna göre şirket, Covid-19 salgını gölgesinde 59.7 milyar dolar gelir elde etti. Bu sonuçlar ile birlikte 2020 iPhone modellerini bekleyenleri üzecek bir açıklama da geldi. Apple, iPhone 12 çıkış tarihinin gecikeceğini onayladı.

Şirketin normalde Eylül ayı içerisinde yeni nesil akıllı telefonlarını tanıtmasına alışığız. Öte yandan, Apple Finans Direktörü Luca Maestri bu yıl birkaç hafta gecikme olacağını paylaştı. Yani bu yıl gelenek bozulmuş olacak. Aslında bu açıklamanın pek de sürpriz olmadığını söyleyebiliriz.

Son birkaç haftadır iPhone çıkışının gecikeceğine dair çeşitli göstergeler ortaya çıkmıştı. Örneğin, Apple’ın büyük çip tedarikçisi Broadcom geçtiğimiz ay Kuzey Amerikalı büyük bir mobil telefon üreticisinin ürün döngüsünde önemli bir gecikme olabileceğini duyurmuştu. Qualcomm Finans Direktörü Akash Palkhiwala da isimsiz bir müşterinin amiral gemisi cihazının gecikeceğini iddia etmişti.

Bununla birlikte Apple, MacBook ve iPad tarafında güçlü bir büyüme öngördüklerini belirtiyor. Bu ürün grupları ise 2020 mali yılının üçüncü çeyreğine 7.079 milyar dolar ve 6.582 milyar dolar gelir sağlamış durumda.