Anasayfa Haber İlk ARM Tabanlı MacBook’un Çıkış Tarihi ve Özellikleri Sızdı

İlk ARM Tabanlı MacBook’un Çıkış Tarihi ve Özellikleri Sızdı

ARM Tabanlı MacBook

12 inç Retina ekranlı ilk ARM MacBook, A14X Bionic yongayla birlikte gelirken 20 saate kadar pil ömrü sunabilir.

Apple, ilk ARM tabanlı Mac’lerini kullanıcılarıyla buluşturmaya hazırlanırken yeni sızıntılar da gelmeye devam ediyor. Paylaşılan bilgilere göre şirketin ilk ARM dizüstü bilgisayarı olan 12 inçlik MacBook, ağabeyi 13 inçlik MacBook ile birlikte 27 Ekim tarihinde özel bir etkinlikte tanıtılacak.

12 inç boyutundaki model için 799 dolar ve 13 inçlik model için 1099 dolar gibi fiyatlardan bahsediliyor. Bununla birlikte teknik detayları da es geçmeyelim.

Gelen verilerin doğruluğunun kesin olmadığını da baştan belirtelim. Sızıntılara göre 12 inçlik Mac, pasif soğutmalı A14X Bionic işlemci ile birlikte gelecek ve 15-20 saat pil ömrü sunabilecek. Depolama kısmında 256, 512 ve 1 TB depolama seçenekleri sunulacak. Bellek seçenekleri ise 8 GB ve 16 GB şeklinde olacak.

Buna ek olarak, cihaz 1 kg’dan daha az ağırlığa sahip görünüyor. Şarj ve veri aktarımı ise USB-C tipi bağlantı noktasıyla sağlanacak. Son olarak, Apple görünüşe göre 720p web kamerasını ve 4. nesil kelebek klavye yapısını da kullanmaya devam ediyor.