Anasayfa Haber iOS ve Android İçin Cortana Uygulamaları Veda Edecek

iOS ve Android İçin Cortana Uygulamaları Veda Edecek

Cortana iOS Android

Cortana için başlatılan değişim sürecinden iOS ve Android uygulamaları da nasibini alacak.

Microsoft, bu yılın başlarında Cortana dijital asistanını Android başlatıcı uygulamamasından kaldıracağını duyurmuştu. Bunun da bir şeylerin habercisi olduğu tahmin edilmişti. 7 Eylül 2020 tarihinde ise Microsoft üçüncü taraf Cortana yetenekleri için desteği sonlandırmaya hazırlanıyor. Bununla da kalınmayarak 2021 başında ise iOS ve Android için Cortana uygulamalarının artık devam ettirilmeyeceği ifade ediliyor. Aynı tarihte birinci nesil Surface Headphones da mevcut Cortana işlevini kaybedecek. Hatta yine 2021 başı içerisinde Harman Kardon Invoke hoparlörler de dijital asistana veda edecek.

Microsoft, Harman Kardon Invoke hoparlörler için bir firmware güncellemesi sunarak akıllı cihazı Bluetooth hoparlörlere dönüştürmeyi planlıyor. Güncellemenin cihazlara Wi-Fi üzerinden otomatik olarak sunulacağı da bilgiler arasında. Ürünün sahiplerine de 50 dolar değerinde bir hediye kartı sunulacak. Surface Headphones tarafında ise dijital asistan sadece Outlook mobil entegrasyonu üzerinden kullanılabilecek. Bu ürüne sahip olanlara ise 25 dolarlık hediye kartı verilecek. Şirket, bu geçişi düşünerek çok zaman harcadıklarını ve bu değişikliklerin bazı müşterileri için rahatsız edici olabileceğini bildiklerini belirtiyor.

Microsoft’un Cortana’yı üretkenlik odaklı bir dijital yardımcı olarak yeniden icat etmek üzere yol aldığı söyleniyor. Yani Cortana gitmiyor ancak Outlook ve Teams gibi uygulamalar için değişim sürecine giriyor.