Anasayfa Makale MateBook X – Pro Öne Çıkan Özellikler

MateBook X – Pro Öne Çıkan Özellikler

Huawei’nin amiral gemisi sınıfı yeni ultrabook cihazı Huawei MateBook X Pro, profesyoneller için kompakt yapıyı, yüksek performans ile birleştiriyor.

Huawei kısa bir süredir pc pazarında olmasına rağmen yaptığı makineler gerçekten çok dikkat çekici. Bu sayede bu kısa sürede iyi satış oranlarına ve müşteri memnuniyetine ulaşabildiler. Yenilenen MateBook X Pro da aktif bir şekilde performans gerektiren programları kullananlara hitap eden bir model.

İçerisindeki donanım düşünüldüğünde çok daha ağır bir bilgisayar olmasını bekliyorsunuz ama MateBook X Pro sadece 1.33 kilogram ağırlığında ve 14.6 mm kalınlığında. Üstelik ekran formatı 3:2 olduğu için her yerde rahatlıkla kullanabiliyor ve kolayca istediğiniz yere taşıyabiliyorsunuz.

Ekran formatına değinmişken ekranın kendisinden de bahsetmek gerekiyor. 13.9 inçlik ekranın kasaya oranı etkileyici ama ekranın özellikleri de ilgi çekici. Öncelikle çözünürlük 3K, yani 3000 x 2000 piksel. Ayrıca dokunmatik panel desteği de bulunuyor.

3K Dokunmatik Ekran Desteği

Dokunmatik panel desteği sayesinde bilgisayarınızı kontrol için ek bir arayüz de eklenmiş oluyor. Ayrıca bu ekran sRGB renk uzayının %100’ünü kapsadığı için Adobe Photoshop gibi uygulamalarda gönül rahatlığıyla çalışabiliyorsunuz.

Son derece rahat klavye ve touchpad MateBook X Pro’nun öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Klavye söz konusu olduğunda Huawei her zaman olduğu gibi iyi bir iş çıkarmış ama touchpad tarafında durum daha farklı.

Huawei MateBook X Pro şu an piyasadaki en iyi touchpad deneyimine sahip modellerden biri. Fare işaretçisi parmağınızla çizdiğiniz komutlara son derece hızlı ve en önemlisi doğru bir şekilde cevap veriyor. Açıkçası belli durumlar dışında MateBook X Pro’ya harici bir fare donanımı bağlamanıza hiç gerek yok.

Diğer bir önemli arayüz desteği ise Huawei Çoklu Ekran Paylaşımı ve genel Huawei ekosistem özellikleriyle veriliyor. Huawei Share destekleyen Huawei akıllı telefonunuzu MateBook X Pro üzerinden kontrol edebilir, hatta telefonunuzu bilgisayarınız üzerinden cevaplayabilirsiniz.

Huawei MateBook X Pro içerisindeki donanım da tasarım özelliklerini yansıtıyor. Cihaz 10 Nesil Intel işlemcilerden güç alıyor ve yüksek performans gerektiren işleriniz için NVIDIA ekran kartı ile geliyor. Bu iki özel donanım 16 GB RAM ve 1 TB NVMe SSD ile desteklendiğinde, tüm çalışmalarınızı yüksek hızla ve yüksek performans ile yönetebiliyorsunuz.

Klavye üzerinde fonksiyon tuşları arasına yerleştirilen pop-up kamera, parmak izi okuyucu, Huawei Super Charge desteği ve daha birçok önemli ek özelliğiyle, Huawei MateBook X Pro şu satın alabileceğiniz en iyi ultabook modellerinden biri.