Anasayfa Haber AirDrop Rakibi Nearby Share Sonunda Çıktı

AirDrop Rakibi Nearby Share Sonunda Çıktı

Nearby Share

Uzun zamandır konuşulan Nearby Share özelliği ile Android cihazlar arası paylaşım yapmak kolaylaşıyor.

Google sonunda beklenilen yeni özelliğini Android 6.0 ve üstü cihazlar için duyurdu. Apple AirDrop rakibi olan Nearby Share ile kullanıcılar kolayca dosya, bağlantı, resim ve daha fazlasını diğer Android kullanıcıları ile paylaşabilecek.

Google, Nearby Share özelliğinin kullanıcıların yakınlardaki biriyle dosya veya başka içerik paylaşmak istediğinde uzun süren bir kişi arama, dosya seçme ve diğer adımları gerçekleştirme ihtiyacını ortadan kaldırdığının altını çiziyor. Özellik Bluetooth, Bluetooth düşük enerji, WebRTC veya uçbirimden uçbirime Wi-Fi kullanarak hızlı ve kolay paylaşım için otomatik olarak en iyi protokolü seçiyor. Hatta kullanıcıların çevrimdışı olduklarında bile içerik paylaşmasına olanak tanınıyor.

Özelliğin iletişim bilgilerini paylaşmaya karşı dikkatli olanlar için kullanıcıların anonim olarak paylaşmalarını sağlayan gizlilik denetimlerine de sahip olduğunu belirtelim. İstenmeyen aktarımlardan kaçınmak için kullanıcıların kendi seçimlerine bağlı olarak görünürlüklerini ayarlamaları da mümkün. İşlev, kullanıcıların kendilerini gizli olarak ayarlamasına ve bazı kişiler tarafından görülebilir ya da tüm kişiler tarafından görülebilir olmasına izin veriyor. Ayrıca, Android cihazlarla Chromebook‘lar arasında dosya paylaşımı daha kolay hale getirilerek önümüzdeki aylarda Chromebook’lara da özelliğin geleceği doğrulandı.

Nearby Share’in ilk olarak seçili Pixel ve Samsung telefonlara getirileceği belirtiliyor. Daha fazla cihaz desteği içinse iş ortaklarıyla görüşüldüğü paylaşılıyor.