Anasayfa Haber PS4 Oyun Satışları, Pandemi Sürecinde 2 Kat Arttı

PS4 Oyun Satışları, Pandemi Sürecinde 2 Kat Arttı

PS4 Oyun Satışları

Pandemi süreci PS4 oyun satışları anlamında Sony’nin yüzünü güldürdü.

Sony, 2020 yılı ilk çeyrek mali raporunu açıklandı. Raporda özellikle koronavirüs pandemisi sürecinde video oyunlarına ciddi paralar harcanması dikkat çekiyor. Sony, 30 Haziran tarihine kadarki 3 aylık süreçte 91 milyon adet PS4 oyun satışı gerçekleştirmiş durumda. Bunun da 49.8 milyon adetlik geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 83 artış anlamına geldiğini belirtelim.

Naughty Dog yapımı The Last of Us‘ın uzun zamandır beklenilen devam oyunu The Last of Us 2 de önemli bir başarı elde etti. Oyun 18.5 milyon adet satmayı başardı. Bunun da geçen yıl aynı çeyrekte satılan 11.7 milyon birinci taraf oyunlarına göre büyük bir artış olduğunun altı çiziliyor.

Pandemi nedeniyle oyuncuların evlere kapanması sonrasında, geçen çeyrekte oyunların yüzde 74’ünün dijital olarak satılması ise sürpriz değil. PlayStation Plus ise son çeyreğin sonunda 41.5 milyondan 44.9 milyon üyeye ulaştı. Tabii ki yazılım tarafı büyürken, donanım tarafında aynı başarı söz konusu değil. Şirket, üç aylık dönemde 1.9 milyon adet PS4 oyun konsolu satabildi. Bu rakam bir önceki çeyreğe göre (1.4 milyon) artış, ancak geçen yılın aynı çeyreğine (3.2 milyon) göre yüzde 41 düşüş anlamına geliyor. PlayStation 5 (PS5)’in gelişi de bu durumda etken kabul edilebilir.

Sony’nin oyun biriminin çeyrek boyunca şirkete 5.7 milyar dolar kazandırdığını, geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise bu rakamın 457 milyar dolar olduğunu belirtelim.