Anasayfa Mobil SteelSeries Nimbus+ Gamepad İncelemesi

SteelSeries Nimbus+ Gamepad İncelemesi

SteelSeries’in ilk Apple sertifikalı oyun kontrolcüsü Nimbus+ incelemesi ile karşınızdayız.

Geçtiğimiz yıl yayınlanan iOS 13 güncellemesi ile beraber Apple cihazlara resmi oyun kontrolcüsü desteği sağlanmıştı. Bu desteğin ardından Steelseries de yeni Nimbus modelini tamamen Apple’ın cihazlarına uyumlu olacak şekilde tasarladı. Peki, bir gamepad modelinin Apple cihazlara uyumlu olması ne anlama geliyor.

Steel Series Nimbus+ modelini bu bağlantı üzerinden satın alabilirsiniz.

Steelseries Nimbus+ MFi adı verilen bir sertifikaya sahip. Açılımı Made for iPhone olan bu sertifika sayesinde, cihazı Apple’ın iOS13 yüklü iPhone, iPad ve iPhone modellerinde rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Diğer taraftan Nimbus+ gamepad sadece mobil cihazlarla değil aynı zamanda Mac ve AppleTV modelleriyle de uyumlu. Yani kontrolcüyü satın aldığınızda gerekli güncelleme desteğine sahip tüm Apple ürünlerinde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Nimbus+

Nimbus+ son derece ergonomik ve kullanışlı bir kontrolcü. Apple cihazlarınızla eşlemeniz son derece kolay ve bir kere bağlandıktan sonra tek yapmanız gereken gamepad uyumlu oyunları açmak oluyor. Özellikle konsoldan portlanan oyunlarda veya Fortnite gibi rekabetçi oyunlarda Nimbus+’ın etkisini net bir şekilde hissedebiliyorsunuz.

Ayrıca Steelseries bu ürününde verimliliğe de büyük önem vermiş. Kontrolcü 50 saate yakın pil ömrü sunabiliyor. Böylece iki günde bir Nimbus+’ı şarj etmek zorunda kalmıyorsunuz. Piliniz bitmeye başladığında gamepad üzerindeki LED’ler yanıp sönmeye başlıyor ve cihazı şarj ediyorsunuz. Şarj etme tarafında da Apple uyumluluğu söz konusu. Cihazın bağlantı noktası Tip-C veya MicroUSB yerine Apple’ın kendi bağlantı teknolojisi Lightning tercih edilmiş. Bu sayede yanınızda ekstra kablo bulundurma derdiniz olmuyor. iPhone şarj kablonuzla kolaylıkla şarj olabiliyor.

Nimbus+

İnceleme videomuzda özellikle refleks isteyen ve analog kontrollere ihtiyaç duyan oyunları tercih ettik. Böylece kontrolcünün hem tepki süresini hem de çalışma performansını net bir şekilde görebildik. Bu oyunlar arasında Dust: An Elsyum Tail, Grand Theft Auto San Andreas, Pascal’s Wager ve Fortnite Battle Royale bulunuyor.

Ayrıca sadece iPhone 11 Pro ile değil, iPad Pro 2020 ile de iki farklı oyun oynadık. Böylece iPad Pro’nun 120 Hz’lik ekranında gecikme sürelerini ve kontrolcü performansını gözlemleyebildik.

Kısaca bu gamepad son zamanlarda piyasaya sürülen en iyi mobil kontrolcülerden biri. Hızlı bağlantı teknolojisi, kolay kullanımı ve Apple ekosistemiyle uyumu, özellikle iPhone ve iPad sahipleri için Nimbus+’ı ilk seçenek yapıyor.

Nimbus+

İlginizi çekebilir: iOS 14 Beta Özellikleri