Anasayfa Haber NVIDIA, RTX 2070 SUPER Üretimini Sonlandırıyor

NVIDIA, RTX 2070 SUPER Üretimini Sonlandırıyor

Yeni nesil Ampere yongalarının üretimine yoğunlaşan NVIDIA, Turing mimarili RTX 2000 ekran kartlarının üretimine son veriyor.

NVIDIA, yeni nesil RTX 3000 serisi ekran kartları yaklaştıkça mevcut nesil ürünlerin fişini çekmeye hazırlanıyor. MyDrivers.com’daki bir kaynağa göre şirket, RTX 2070 SUPER GPU üretimini sonlandırıyor ve son çiplerini kart ortaklarına gönderiyor. Yani şu andan itibaren bu kart için artık GPU üretilmeyecek ve envanterde kalan son ürünler satılacak.

RTX 2070, iki yıl önce piyasaya sürüldüğü sıralarda GTX 1080 modeli halen satıştaydı. Bu da 1000 serisi ekran kartlarının düşük fiyatlara bulunmasına imkan tanıdı. Bu sefer ise RTX 2000 serisi için hamleler daha erken geliyor ve RTX 2070 SUPER de dahil olmak üzere birçok modelin üretimden kalktığını duyuyoruz.

Bazı üst seviye RTX 3000 serisi ekran kartlarının Eylül ayında duyurulmasını bekliyoruz. Devamında ise yüksek ihtimalle orta ve alt seviye ekran kartları sırasıyla tanıtılacak. Ancak yeni kartları elbette duyurulardan sonra hemen satın almak mümkün olmayacak. Ampere yongalar şüphesiz ilk başta yüksek fiyatlara sahip olacak ve üçüncü parti ortaklar kendi özel tasarımlarını adım adım piyasaya sürecek. NVIDIA GPU’ların teknik detaylarını ve diğer ortakların özel tasarımlarını merakla bekliyoruz.