Anasayfa Haber Xbox Store Sonbaharda Yeni Bir Arayüze Geçiş Yapacak

Xbox Store Sonbaharda Yeni Bir Arayüze Geçiş Yapacak

Microsoft, Xbox Store için yeniden tasarlanan oyun mağazalarını, bu sonbaharda piyasaya sunacaklarını duyurdu.

Microsoft şirketi Xbox’tan, özellikle Game Pass sistemi sayesinde, oldukça ciddi anlamda başarı elde etmiş durumda. Ancak Xbox Store, gerek PC gerekse konsol platformundaki oyuncular için oldukça yetersiz kalmakta. Microsoft firması bu durumun farkında olacak ki bu noktada yenilik yapacaklarını duyurdu.

Microsoft, yaptığı açıklamada yeni oyun mağazasının iki kat daha hızlı olacağını iddia etti. Bu durum, mağaza içerisinde yükleme sürelerinin 2 saniyenin de altına düşmesi anlamına geliyor. Firma bu iddiasını gerçekleştirebilirse kullanıcılara en büyük rakibi olan Playstation’dan daha hızlı bir mağaza deneyimi yaşatmış olacak. Microsoft yapmış olduğu açıklamada tipik bir uygulama güncellemesi yapmaktan kaçındıklarını ifade ederek, mağazanın her zamankinden daha hızlı, daha güvenli ve daha kullanışlı olmasını gözettiklerini dile getirdi.

Gelecek olan güncelleme ile mağaza içerisinde gezinmek daha akıcı ve daha rahat hale gelecek. Kullanıcılar mağaza içerisinde filtreler ile daha detaylı aramalar gerçekleştirebilecek. Bunların yanı sıra uygulama içerisinde var olan istek listesi de daha efektif bir kullanıma bürünecek. Kullanıcılar aynı zamanda oyunların satış fiyatlarını da bildirimlerle takip edebilecek.

Güncelleme ile ebeveyn denetimleri de daha geniş ve daha özellikli bir hal alacak. Kullanıcılar yaptıkları ayarlar sayesinde belirledikleri tarzlardaki içeriklerin, arama veya göz atma sırasında görünmemesini sağlayabilecek.

Microsoft Xbox tarafında exclusive oyunlar yapmak yerine, doğru bir tercih yaparak kullanıcı deneyimini arttırmayı hedeflemekte. Yapılan bu yenilikler tek başlarına bakıldıklarında önemsiz ve değersiz gibi görünüyor olsa da bir bütünün genel parçaları olarak kullanıcı deneyimini yukarı çeken etmenler. Game Pass sistemi ile kullanıcılara oldukça iyi bir servis sunan Microsoft şirketi, kullanıcı deneyimine odaklanarak her geçen gün kullanıcı dostu olma yönünde ilerlemeye devam ediyor.