Anasayfa Haber Instagram Reels Herkese Açıldı

Instagram Reels Herkese Açıldı

Instagram Reels

Test sürecinden çıkan Instagram Reels, TikTok’un yaşadığı sorunlara fırsata çevirebilecek mi?

Instagram tarafından TikTok sosyal ağına rakip olması hedeflenen Reels özelliği tüm kullanıcılar için sonunda aktif hale geliyor. 15 saniyelik sesli ve efektli videolar yaratmanızı ve bunları paylaşmanızı sağlayacak olan Instagram Reels, ilk olarak 50 ülkedeki iOS ve Android kullanıcılarının hizmetine sunuldu.

Reels yaratmak için Instagram kamerasına gidip ekranın alt tarafından Reels kategorisini seçmek gerekiyor. Bu videoları bir klip serisi olarak da bir kerede de çekmek mümkün. Çekim tuşuna basılı tutarak işe başlıyorsunuz ve alt tarafta bir ilerleme göstergesi de bulunuyor. Klibi sonlandırmak içinse sadece kaydı durdurmak yeterli.

Instagram Reels

Klibiniz hazır olduğunda kaydettiğiniz sesi kullanabileceğiniz gibi Instagram Müzik kütüphanesinden şarkı ekleme şansınız da bulunuyor. Hatta artırılmış gerçeklik efektleri de ekleyebiliyorsunuz. Ek olarak, zamanlayıcı ve geri sayım özellikleri ile eller serbest çekimler de yapabilirsiniz. Klipler arasında kesintisiz geçişler oluşturabilmeniz ve videonuzun ile sesinizin hızını seçebilmeniz için nesneleri hizalama seçenekleriniz de var.