Anasayfa Haber Apple, iOS Cihazlarda Stadia ve xCloud Gibi Servislere İzin Vermeyecek

Apple, iOS Cihazlarda Stadia ve xCloud Gibi Servislere İzin Vermeyecek

iOS Stadia xCloud

iPhone ve iPad gibi iOS cihazlardan Google Stadia ve Project xCloud servislerini kullanmak mümkün olmayacak.

Microsoft Project xCloud oyun akışı hizmetinin Eylül ayında başlaması ile birlikte kullanıcılar Xbox oyunlarını telefonlarında veya tabletlerinde oynayabilecek. Bu destek ise Android cihazlar sağlanmış olacak. Öte yandan, iOS kullanıcıları eğlenceye katılamayacak gibi gözüküyor. Apple, Google Stadia ve Project xCloud gibi servislere iOS cihazlarda izin verilmeyeceğini onaylamış durumda.

Şirket bu politikaları ile müşterileri korumak ve geliştiricilere adil ve eşit bir oyun sağlamak istendiğinin altını çiziyor. Apple, müşterilerinin milyonlarca geliştiricinin harika uygulamalarının ve oyunlarının keyfini çıkarabileceğinin belirtiyor. Bu anlamda şirket App Store ve Apple Arcade platformlarını şu an için tek adres olarak belirlemiş diyebiliriz. Geliştiricilerin App Store’a ek olarak Safari ve App Store’daki diğer tarayıcılar aracılığıyla web üzerinden tüm iPhone ve iPad kullanıcılarına ulaşmayı seçebileceği de bilgiler arasında.

Bu arada Microsoft, XCloud servisini iOS cihazlarda uzunca bir süre denemişti ancak bir anda iOS testleri sonlandırılmıştı. Diğer taraftan pek çok oyun stüdyosu Apple’ın bu kapalı ekosistem politikasını eleştiriyor.