Anasayfa Haber Canon, Fidye Yazılımı Saldırısı Kurbanı Oldu

Canon, Fidye Yazılımı Saldırısı Kurbanı Oldu

Canon Fidye Yazılımı

Canon, Maze adlı grubunun fidye yazılımı saldırısının hedefi oldu.

Son dönemde büyük şirketler yaşadıkları fidye yazılımı saldırılarından dolayı zor günler geçiriyor. Bunun son örneği ise Canon oldu. Buna göre, 20’den fazla Canon alan adının etkilendiği ve 10 TB verinin çalındığı bildiriliyor.

Canon bu saldırıyı henüz onaylamış değil ancak konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiği paylaşılıyor. Öte yandan sızan bir şirket içi e-postada, BT departmanının birden fazla uygulamayı etkileyen geniş kapsamlı sistem sorunları yaşadığı ve bu nedenle ekiplerin e-posta ve diğer sistemleri kullanamayabileceği yazıyor.

Canon sistemlerinin, sistemleri şifrelemeden ve kilitlemeden önce verileri sızdıran bir grup olan Maze tarafından ele geçirildiği belirtiliyor. Canon’a gönderildiği iddia edilen fidye notunun kısmi bir ekran görüntüsünün de alındığı ve bunun Maze’in veri çaldığını gösterdiği de bilgiler arasında. Bu şekilde Maze, veri hırsızlığını fidye yazılımlarıyla birleştirerek tam sistem yedeklemelerine sahip olabilecek şirketlere şantaj yapmaya çalışabilir.

Saldırıdan image.canon bulut fotoğraf depolama sitesi de etkilenmiş durumda. Ancak bu sitenin aynı sorundan etkilenmediği ve görüntü verisi sızıntısı olmadığının altı çiziliyor. Yaşanan sorunun ise 4 Ağustos tarihinde düzenlendiği vurgulanıyor.