Anasayfa Haber Samsung Galaxy Watch 3 İlk Güncellemesini Aldı

Samsung Galaxy Watch 3 İlk Güncellemesini Aldı

samsung galaxy watch 3

Galaxy Watch 3, güncelleme ile birlikte kandaki oksijen oranını ölçme gibi yeni birtakım özellikler kazandı.

Samsung, geçtiğimiz günlerde yapılan Unpacked etkinliği ile birlikte akıllı saat Galaxy Watch 3’ü tanıtmıştı. Akıllı saatin tanıtımının üzerinden henüz çok geçmemişken ilk büyük sistem güncellemesi kullanıcılara sunuldu. Hafta boyunca Galaxy Watch 3’ün temel özellikleri olarak lanse edilen kandaki oksijen miktarını ölçme, VO2max, uyku derecelendirmesi ve gelişmiş koşu analizi güncelleme ile birlikte aktif hale getirildi.

Galaxy Watch 3’ün ilk büyük güncellemesi 80 MB boyutunda ve Galaxy Wearable uygulamasından yüklenebiliyor. Samsung, yeni güncelleme ile birlikte gelen kandaki oksijen miktarını ölçme analizi ile kişinin sağlığı hakkında bilgilendirici verileri sunmayı planlıyor. Ancak tabi ki bu veriler tamamen tıbbi veriler olarak nitelendirilemez. Hatta bazı ülkelerde tıbbi verilerin oluşumundaki kriterler nedeniyle bu özellik kullanılamayacak. Bu ülkeler; Cezayir, Angola, Kanada, Fransa, İran, Japonya, Libya, Güney Afrika ve Tayland.

galaxy watch 3 güncelleme

Ayrıca güncelleme ile birlikte, koşu analizleri ile ilgili veriler arayüzde daha detaylı bir şekilde kullanıcıya sunulacak. VO2max özelliği ile birlikte, kullanıcılar yaptıkları egzersizlerin vücutlarında ne kadar oksijen tükettiğini görebilecekler. Bunların yanında, Galaxy Watch Active 2 çıktığında EKG desteği sağlamıyordu. Çıktıktan birkaç gün sonra güncelleme ile bu özellik aktif hale getirilmişti. Buradan Samsung’un Galaxy Watch 3’de de aynı stratejiyi izlediğini ve bu ilk büyük güncellemenin son güncelleme olmayacağını çıkarabiliriz.

Son olarak, henüz test aşamasında olan yeni güncellemenin birkaç gün içerisinde kullanıcılara sunulmasını beklediğimizi belirtelim.