Anasayfa Haber Nintendo Satışları Pandemi Döneminde Yüzde 400 Arttı

Nintendo Satışları Pandemi Döneminde Yüzde 400 Arttı

Nintendo Switch satışları

Nintendo’nun yıllık satışları %400’ün üzerinde artmışken Nintendo Switch satışları, NES satış rakamlarına her geçen gün daha çok yaklaşıyor.

Nintendo Switch, ülkemizde her ne kadar çok talep gören ve kitlesi olan bir konsol olmasa da dünya genelinde bu konsola olan ilgi artmaya devam ediyor. Nintendo şirketinin açıklamış olduğu rapora bakacak olursak, şirketin kazançları Covid-19 döneminde ciddi artış göstermiş durumda.

Yayınlanan rapora göre, şirketin satışları geçen yılın aynı dönemine oranla iki kat artış göstererek 358.106 Milyar Yen’e (3.39 Milyar Dolar) ulaşmış durumda. Böylelikle şirketin faaliyet karı yıllık %427.7 artış göstererek 144.747 (1.37 Milyar Dolar) Milyar Yen’e ulaştı.

Nintendo, 2020 yılının üçüncü çeyreğine kadar toplamda 5.68 milyon adet Switch cihazını satmayı başardı. Elde edilen verilere göre yapılan bu satışların toplamda 3.05 milyon adeti standart Nintendo Switch; geriye kalan 2.63 adeti ise Lite satışlarına ait. Nintendo Switch, piyasada çıktığı zamandan bugüne kadar ise 61.44 milyon satmış durumda. Nintendo markasının en çok satan konsolu olan NES ise 61.91 milyon satış rakamı ile rekoru şimdilik elinde bulunduruyor.

Markanın Switch cihazlarının arkasındaki büyük itici güçlerden biri ise şirketin sahip olduğu IP’ler. Şirketi bu yılın mart ayında çıkardığı Animal Crossing: New Horizons oyunu yılın 3. çeyreğine kadar 10.63 milyon adet satış rakamına ulaştı. Oyun, switch platformu üzerinde şu an kadar en çok satılan ikinci oyun olmayı başarmış durumda. Listenin başında ise çıkışının ardından üç yıl geçmesine rağmen, halen Mario Kart 8 Deluxe bulunmakta. Mario Kart 8 Deluxe 26.74 Milyon adet satış rakamı ile Switch’in çıkışından bu yana en çok satış yapan oyun olma unvanını sürdürmeye devam ediyor. Switch platformunun bu yıl daha şimdiden 1 milyon adet satış barajını geçen 7 adet oyunu bulunmakta.