Anasayfa Haber A14 Bionic, A13’e Göre Yüzde 40 Daha Performanslı Olabilir

A14 Bionic, A13’e Göre Yüzde 40 Daha Performanslı Olabilir

A14 Bionic

A14 Bionic, sızıntılara göre %40 CPU, %50 GPU performans kazançlarıyla gelebilir.

Bilindiği üzere Apple’ın A14 Bionic yongası, TSMC’nin gelişmiş 5nm üretim teknolojisi üzerine inşa ediliyor. iPhone 12 serisinde kullanılacak bu yongalar, yeni üretim süreci ile birlikte hatırı sayılır derecede daha güçlü olabilir. Bu bağlamda hem performans hem de verimlilik açısından önemli gelişmeler bekliyoruz.

A14 Bionic’in 5nm litografisini kullanacağı henüz resmi olarak doğrulanmasa da Apple sızıntılarıyla bilinen Komiya‘dan önemli bir paylaşım geldi. Performans artışları demişken, eski A13 Bionic’e kıyasla tam %40’lık bir performans artışından bahsediliyor. Sızıntı kaynağı ayrıca SoC içerisindeki GPU ile ilgili bazı bilgilere de sahip. Buna göre yaklaşmakta olan GPU, iPhone 12 modellerine ciddi bir grafik performansı sağlayacak ve A13 Bionic’te bulunan GPU’ya nazaran %50’lik bir performans artışı söz konusu.

A14 Bionic iPhone 12

A14 Bionic için selefine göre muazzam performans farkları beklense de CPU’nun kaç çekirdekten meydana geldiği henüz bilinmiyor. Geçmişteki bazı performans testlerinde ise yonganın toplam 6 çekirdeğe sahip olduğu bildirilmişti. Bu durum, Apple’ın çekirdek sayısını korurken performansı artırmanın bazı yollarını bulduğu anlamına gelebilir. Elbette kullanılan gelişmiş 5nm üretim teknolojisini de unutmamak gerek.

Apple, 2020 mali yılı üçüncü çeyrek finansal sonuçları açıklandığı sırada iPhone 12 çıkışının gecikeceğini doğrulamıştı. Performans artışlarının tam olarak nasıl olacağını görmemiz için resmi duyuruyu ve ardından gelen ayrıntılı testleri beklememiz gerekecek.