Anasayfa Haber Apple CEO’su Tim Cook, Milyarderler Listesine Adını Yazdırdı

Apple CEO’su Tim Cook, Milyarderler Listesine Adını Yazdırdı

Tim Cook

Apple hisselerinin 2 trilyon dolara yaklaşmasıyla birlikte Tim Cook’un serveti de 1 milyar doların üzerine çıktı.

Apple’ın en önemli ismi Tim Cook, Apple hisselerinin geçen hafta %5 artmasından sonra milyarderler kulübüne dahil olan en yeni üye oldu. Cook’un CEO olarak milyarder statüsüne ulaşması 9 yıl sürdü.

Bloomberg’e göre, Apple’ın hisseleri %5 artış gösterdi ve şu anda 1.928 trilyon değerinde. Cupertino devi 2 trilyon dolarlık şirket olma yolunda ilerliyor ve hedefine çok yaklaştı. Yükselen bu tırmanış, elindeki hisseler sayesinde Tim Cook’un servetini de doğrudan etkiliyor. Yönetici, dokuz yıl önce Steve Jobs’un görevinden istifa etmesinin ardından koltuğu devralmıştı. O zamanlar Jobs öldüğünde şirketin değeri yaklaşık 350 milyar dolardı.

Tim Cook

Teknoloji devi, 2007 yılında tanıtılan iPhone kadar etkili ve çığır açan ürünler inşa etmemiş olsa da AirPods ve Apple Watch gibi başarılı ürünler tasarlamayı ve üretmeyi başardı. Apple, henüz kısa bir zaman önce 1.5 trilyon dolar piyasa değerinin üzerine çıkmıştı ki şimdi 2 trilyon dolar gibi miktarlardan bahsediyoruz.

Şu an 59 yaşında olan Tim, 2015’te servetinin çoğunu hayır kurumlarına bağışlayacağını taahhüt etmişti. Ayrıca hayır amaçlı olarak milyonlarca dolarlık Apple hissesi verdiği söyleniyor. Milyarder pozisyonuna rağmen yönetici listelerin üst sıralarında yer almıyor ve onun önünde çok sayıda insan var. En basitinden Amazon CEO’su Jeff Bezos‘un serveti 190 milyar dolara ulaşırken Bill Gates‘in serveti 120 milyar dolar civarında. Facebook CEO’su Zuckerberg ise geçtiğimiz günlerde 100 milyar dolar bariyerini aşmıştı.