Anasayfa Haber Intel USB 4.0 Denetleyiciler Ortaya Çıktı: Tip-A Desteği Görünmüyor

Intel USB 4.0 Denetleyiciler Ortaya Çıktı: Tip-A Desteği Görünmüyor

Intel USB 4.0 Denetleyici

USB 4.0 ile birlikte daha yüksek bant genişliği sunulurken USB-A tipi konnektörlerin aşamalı olarak tarihe karışması bekleniyor.

USB 4 bağlantı standardı için neredeyse her şey hazır ve yakın bir zaman içinde piyasada yer almasını bekliyoruz. Yeni USB 4 ile birlikte bant genişliği 40 Gbps seviyesine çıkarken uyumlu cihazlar ve USB 4 kablolar aracılığıyla hızlı şarj da mümkün olacak.

Intel USB 4.0 Denetleyici

Intel’in yakında çıkacak olan bağımsız USB 4 bilgisayar denetleyicilerinin aygıt kimlikleri de web üzerinde sızdırıldı. Bu kontrolcüler muhtemelen 0x9A1B, 0x9A1D ve 0x9A13 cihaz kimliklerini taşıyan üç farklı şekilde gelecek. Şirketin bahsi geçen gizli belgeleri, USB 4.0 ve USB 3.2 desteğiyle birlikte USB Power Delivery 3.0’dan bahsediyor.

Intel USB 4.0 Denetleyici

USB-IF, görünüşe göre USB 4.0 ile tip-C konnektörünü standartlaştırmak istiyor. Nihayetinde ise A tipi konnektörün aşamalı olarak ortadan kaldırılması planlanıyor. Bu bağlamda belgelerde USB 2.0 ve 1.1 ile ilgili geriye dönük uyumluluktan bahsedilmemiş. Sunulan 40 Gbps bant genişliği, USB 3.0’ın 8 katı ve USB 2.0’ın tam 80 katından daha fazla performans anlamına geliyor.

Yakında çeşitli cihazlarda yerini almaya başlayacak olan USB 4 standardı hakkında tüm bilinenlere göz atmak için makalemizi ziyaret edebilirsiniz.