Anasayfa Haber Xbox Series S’e Ait Yeni Nesil Kontrolcü Sızdırıldı

Xbox Series S’e Ait Yeni Nesil Kontrolcü Sızdırıldı

xbox series s kontrolcüsü

Görüntüleri ortaya çıkan Xbox’ın yeni kontrolcüsü, bir önceki dönemin neredeyse aynısı gibi görünüyor.

Microsoft şirketi kasım ayı civarında yeni nesil konsolları olan Xbox Series S’i çıkarmayı planlamakta. Konsolun çıkışına az kala yeni detaylar belli olsa da Twitter üzerinden bir kullanıcı şirketin çıkaracağı yeni nesil konsollara ait kontrolcüyü ortaya çıkarmış durumda.

Ortaya çıkan fotoğraflarda kontrolcünün klasik aynı yapıya sahip olduğu görülürken, kontrolcüyü ihtiva eden kutunun tasarımında ise radikal bir değişiklik görünmüyor. Kontrolcüye ait kutuya bakıldığı zaman ilk etapta klasik beyaz renk göze çarpmakta. Yeni nesil bu kontrolcünün adı ise kutunun üzerinde Robot White olarak yer almakta.

Xbox’a ait bu yeni nesil kontrolcünün ortaya çıkışı ise oldukça esrarengiz ve ilgi çekici. Bir Twitter kullanıcısı olan Zak S, bu kontrolcüyü dün 9 Ağustos’ta satın aldığını belirtiyor ve ardından bu yeni nesil Xbox kontrolcüsüne ait fotoğrafları kendi Twitter hesabında paylaşıyor. Konu ile alakalı paylaşımı gören The Verge sitesi, kullanıcı ile iletişime geçerek, daha detaylı bilgiler edinmeye ve bilginin doğruluğunu teyit etmeye çalışıyor. Açıklamalara bakılacak olursa The Verge, kullanıcı ile iletişime geçmesinin ardından söz konusu görsellere sahip olan kontrolcünün orijinal olduğunu tespit ediyor.

Kontrolcü nasıl bir tasarıma sahip olacak?

Yeni nesil bu Xbox kontrolcüsü, tasarım olarak mevcut kontrolcü ile neredeyse birebir aynı görünmekte. Kontrolcüde bir önceki jenerasyona göre en büyük değişiklik Dpad tuşlarında yapılmış gibi görünüyor. Kontrolcü, standart dört yönlü yön tuşlarından ziyade, Xbox Ellite Controller’da görmeye alışık olduğumuz 9 yönlü Dpad tuşlarına sahip. Kontrolcü ayrıca, bir adet de tam ortada konuşlandırılmış paylaş butonuna sahip. Xbox yeni nesil konsollarda sosyalleşmeye daha fazla önem vereceğini söylemişti. Bu noktada kontrolcü üzerinde yer alan bu tuş ile bunu net bir şekilde görebiliyoruz.

Kontrolcü üzerinde yer alan analog sticklerde ise herhangi bir değişiklik görünmezken; klasik haline gelmiş olan X, Y, B, A tuşlarının yapısı ve rengi ise yine orijinal olarak kalmış durumda. Yayınlanan fotoğraflarda görüldüğü kadarı ile, bu yeni nesil kontrolcü, yine 2 adet kalem pille çalışacak gibi görünüyor. Bu noktada, şirketin kontrolcülerinde halen dahili bir bataryaya yer vermemesi oldukça ilginç.

Kontrolcünün sahip olduğu kutu üzerinden yola çıkacak olursak, göze çarpan bir diğer yenilik ise kontrolcüde yer alan tetik tuşları: Yeni nesil kontrolcüde eski kontrolcüye nazaran beyaz renklerde ve dokulu tetik tuşları yer almakta. Bu tuşlar, şu an için kullanılan kontrolcülerde siyah ve plastik yapıda. Ortaya çıkan bu mevcut kontrolcü ise hem Bluetooth hem wireless desteği ile, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Android ve iOS cihazlarda çalışabilecek.

Konu ile alakalı Microsoft ya da Xbox cephesinden şimdilik herhangi bir açıklama gelmedi. Her ne olursa olsun yeni nesil konsollara geçiş ile birlikte kontrolcü cihazların değişim göstermesini beklemek de kullanıcıların en doğal hakkı. Bu noktada Playstation markası kontrolcülerinde radikal değişiklikler yaparak, şimdiden kullanıcılarını heyecanlandırıp mutlu ederken; Xbox şirketinin kontrolcülerinde radikal bir değişikliğe gitmiyor oluşu kullanıcılar tarafından üzücü olacak. Xbox’ın yeni kontrolcüsüne dair görseller ise aşağıda yer almakta.

xbox series s kontrolcüsü