Anasayfa Haber Amazon, AVM’leri Depoya Çevirmeyi Planlıyor

Amazon, AVM’leri Depoya Çevirmeyi Planlıyor

Uluslararası e-ticaret devi olan Amazon, Amerika Birleşik Devletleri içerisinde yer alan başarısız olmuş alışveriş merkezlerini depo olarak kullanmak istiyor.

Covid-19 dönemi evlerinden çıkamayan insanlar, alışverişlerinin büyük bir bölümünü internet üzerinden yapmak zorunda kaldı. Online mağazaların ve Amazon’un satışlarının artmasının ardından ise yavaş yavaş perakende sektöründe satışların sonunun gelip gelmediği tartışılmaya başlandı.

Konu ile alakalı tartışmaları alevlendirecek bir hareket de uluslararası e-ticaret sitesi Amazon’dan geldi. Şirket, şu an için Amerika içerisinde başarı elde edemeyen ve neredeyse kapanmaya yüz tutmuş olan alışveriş merkezlerini kendi deposu haline çevirmek istiyor.

Amazon, eğer ki bu hamlesini de gerçekleştirmeyi başarırsa, depolama alanı için yaşadığı mevcut sorunları hızlı bir şekilde ve kolaylıkla çözmüş olacak. Zaten e-ticaret sektöründe agresif bir strateji izleyen Amazon şirketi, bu hamlesi ile mevcut yükselişine ve büyümesine kuşkusuz ki hız katacak. Şirket Amerika Birleşik Devletleri içerisinde başarısız olan alışveriş merkezlerini depo alanlarına çevirebilirse, bu noktada bu mağazaların otoparklarından da yararlanabilecek. Bu durum aslında şirket için oldukça karlı bir durum. Amazon şu sıralarda devasa kargo filosunu bulundurabileceği alan konusunda ciddi sorunlar yaşamakta. Şirket eğer alışveriş merkezlerinin satın alımını gerçekleştirebilirse, mevcut filolarının park sorunlarına da ciddi anlamda çözüm getirmiş olacak.

Söylentilere göre Amazon şirketi, şu an için Amerikan menşeili emlak şirketlerinden biri olan Simon Property Group ile görüşme aşamasında. Amazon şirketinin gözüne kestirdiği ilk iki alışveriş merkezinin isimleri ise 63 Penny ve 11 Sears olarak göze çarpmakta. Bu noktada çıkan dedikodulara göre; Amazon şirketi bu merkezleri satın almak için ciddi uğraşlar vermekte. Aynı zamanda şirket, merkezler içerisinde halen aktif şekilde hizmet veren mağazalara ise ücret ödemeye hazır.

Şimdilik şirketlerin herhangi bir anlaşmaya varıp varmadığı bilinmiyor. Ancak tahminler şirketlerin anlaşmak üzere olduğu yönünde. Eğer Amazon bu hamlesi ile alışveriş merkezlerini satın alarak kendi depolarını genişletebilir ve filo konusunda kendine daha verimli çözümler üretebilirse, gücünü ciddi oranda arttıracaktır.