Anasayfa Haber LinkedIn, SlideShare Platformunu Scribd’e Sattı

LinkedIn, SlideShare Platformunu Scribd’e Sattı

SlideShare Scribd

SlideShare bundan böyle yoluna Scribd ile devam edecek.

Microsoft çatısı altındaki LinkedIn, SlideShare adlı sunum paylaşım servisini Scribd’e sattığını duyurdu. Şirketin servisi Mayıs 2012 tarihinde satın almış olduğunu da not olarak düşelim.

Scribd, 24 Eylül tarihi itibarıyla SlideShare operasyonlarının tamamını kendi üstüne alacak. Bunun içerisinde 100 milyon kullanıcı, sunum yükleme ve barındırma araçları ile mevcut belgeler de yer alıyor.

Scribd Kurucusu ve CEO’su Trip Adler, platformu satın almalarının dünyanın en büyük dijital kitaplığını oluşturmaya yönelik önemli bir adım olduğunu ifade ediyor. Adler, Scribd’in kişiselleştirilmiş öneriler yoluyla okuyucularına sundukları, kullanıcı tarafından oluşturulan ve profesyonel içeriklerin benzersiz bir koleksiyon biriktirdiğini ve SlideShare topluluğundan gelen sunumların eklenmesinin vizyonlarını geliştirdiğini sözlerine ekliyor.

Sunum paylaşım servisinin satın alınmasının üzerinden geçen 8 yılda, profesyonel iş ağının profesyonellere yönelik içerik deneyimi platforma belge yükleme, paylaşma ve tartışma yeteneği ile güçlendirmişti. Platform sayesinde Scribd okuma ekosisteminin 40 milyondan fazla sunumla genişlemesini sağlamış olacak.