Anasayfa Haber Uygun Fiyatlı iPhone 12 4G’nin Çıkış Tarihi Ortaya Çıktı

Uygun Fiyatlı iPhone 12 4G’nin Çıkış Tarihi Ortaya Çıktı

uyun fiyatlı iPhone 12 4G çıkış tarihi

Önümüzdeki aylarda tanıtılacak olan iPhone 12’nin 4G destekli modelinin çıkış tarihi ortaya çıktı.

Hatırlarsanız, geçtiğimiz aylarda paylaşılan raporlarla beraber Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 12 modellerinin 5G desteğiyle beraber geleceği ileri sürülmüştü. Ancak bugün paylaşılan raporlarla beraber Apple’ın 5G destekli modellerin yanı sıra 4G destekli iPhone 12 modeli üzerinde çalıştığı da ortaya çıktı. Bu doğrultuda ise Apple’ın 2021 yılı içerisinde yurt dışına özel olarak en az bir adet iPhone 12 4G modeliyle karşımıza çıkacağı iddia edildi.

Şimdilik, Apple cephesinden konuyla ilgili herhangi bir doğrulama gelmedi. Fakat şirkete yakınlığıyla bilinen kaynakların elde ettiği bilgilere göre, söz konusu bu cihazın yurt dışına özel olacağı ve önümüzdeki yıl satışa sunulacağı belirtiliyor.

Ülkemizde de satışa sunulacağı tahmin edilen bu modelin ise serinin 5G destekli modellerine kıyasla daha uygun bir fiyattan satışa sunulacağı da tahmin ediliyor. 5.4 inçlik bir ekrana sahip olacağı ifade edilen 4G destekli modelin fiyatının ise, 399 dolar ila 450 dolar arası olması bekleniyor.

Bildiğiniz gibi Apple, kısa bir süre önce 4G destekli iPhone SE 2020 modelini 399 dolardan satışa sunmuştu. Ülkemizde ise 5.299 TL‘lik fiyat etiketiyle satışa sunulan bu modeli göz önünde bulunduracak olursak, bahsi geçen iPhone 12 4G modelininde fiyatının SE 2020‘ye oldukça yakın olacağını tahmin etmekteyiz.

iPhone 12 4G özellikleri
iPhone 12 4G

iPhone 12 4G Özellikleri Nasıl Olacak?

Serinin giriş model olarak lanse edileceği belirtilen iPhone 12 modeli, 5.4 inç boyutundaki Samsung üretimi OLED ekrana ev sahipliği yapıyor. Ross Young’un paylaşımına göreyse söz konusu bu ekran paneli Y-OCTA teknolojisini de bünyesinde barındırıyor. Bahsi geçen iPhone modelinde yer alacak olan bu OLED ekran 2340 x 1080 piksel çözünürlük ve 475 PPI yoğunluk değerlerini de kullanıcılara sunuyor.

Donanım tarafında ise Apple’ın A14 Bionic işlemcisinden güç alacağı belirtilen standart iPhone modelinin, aynı zamanda 4 GB RAM’a ve 128/256 GB dahili hafıza seçeneklerine de ev sahipliği yapması bekleniyor.