Anasayfa Haber LibreOffice 7.0, 1 Haftada Yarım Milyon Kez İndirildi

LibreOffice 7.0, 1 Haftada Yarım Milyon Kez İndirildi

LibreOffice 7.0

Açık kaynaklı ofis yazılımı LibreOffice 7.0 ilk haftasında önemli bir başarı elde etti.

The Document Foundation tarafından geçtiğimiz hafta yayınlanan LibreOffice 7.0 ilk haftasında önemli bir başarı elde etti. OpenDocument Format 1.3 desteği ve Vulkan GPU tabanlı hızlandırma gibi özellikler sunan ofis yazılımı, çıkışının ilk haftasında 422.938 kez indirildi.

The Document Foundation’ın yayınladığı bu indirme sayısının yalnızca resmi indirmeler sayfasındaki istatistikleri temsil ettiğini belirtelim. Bu nedenle Linux kullanıcıları yeni sürümü kendi paket yöneticilerinden indireceklerinden, bu sayının büyük ihtimalle daha yüksek olduğunu tahmin edebiliriz. Ek olarak, Linux dağıtımlarının yalnızca bir kısmı LibreOffice 7.0 sürümüne geçecek. Bunun sebebi ise Ubuntu ve Linux Mint’in en son dağıtımlarında hala LibreOffice 6.4 sunuyor olması.

Microsoft Office gibi ücretli ofis yazılımlarına para ayırmak istemeyenler için iyi bir alternatif olan LibreOffice’in Office dosyaları için desteğini geliştirdiğini de not olarak düşelim. Yazılımı indirmek içinse bu adresi ziyaret edebilirsiniz.