Anasayfa Haber Dropbox Parola Yöneticisi Abonelere Açıldı

Dropbox Parola Yöneticisi Abonelere Açıldı

dropbox parola yöneticisi

Dropbox, parola yöneticisini abonelere açtı. Bununla birlikte kişisel veri saklama ve yedekleme gibi yeni özellikler de kazandı.

Dropbox geçtiğimiz aylarda bir şifre yöneticisi üzerinde çalıştığını duyurmuştu. İlk başta belirli beta test kullanıcıları tarafından beta sürümüyle test edilmeye başlanan yeni özellik, Dropbox Pro ve Dropbox Plus kullanıcıları için kullanıma açıldı. Böylelikle, yeni özellikle ile beraber Dropbox, herhangi bir uygulama veya web sitesinde kullandığınız parolalarınızı kaydedecek ve istediğiniz zaman parola bölümünü sizin yerinize otomatik olarak dolduracak. Güvenlik konusunda da önlemler alan Dropbox, parolalar ve tüm kimlik bilgilerinin “sıfır bilgili şifreleme” ile güvence altına alındığını ve kötü amaçları olan kişilerin eline geçmesinin oldukça zor olduğunu da bildiriyor.

Dropbox Pro ve Dropbox Plus aboneleri için gelen bir başka özellik ise Dropbox Vault adı altında karşımıza çıkıyor. Korunması gereken kişisel bilgileri özel bir dosya ile korumayı sağlayan yeni özellik tıbbi kartlar, pasaportlar, banka ekstreleri, kredi kartı bilgileri gibi hassas dosyalar için kullanıcılara özel bir kasa oluşturuyor. Bu kasaya, belirlediğiniz PIN kodu ile giriş yapabiliyorsunuz. Böylelikle, istenmeyen izinsiz girişlerin de önüne geçilmiş oluyor. Ancak özel ve acil durumlarda bu kasaya erişmesini istediğiniz güvenilir arkadaşlarınız veya aile üyelerinizi uygulama üzerinden belirleyebiliyorsunuz.

Duyurulan yeni özelliklerden sonuncusu ise PC yedekleme özelliği. Artık, Mac veya PC’deki klasörlerinizi, istediğiniz zaman erişmek üzere Dropbox üzerine yedekleyebileceksiniz. Diğer dosya platformları arasında oldukça yaygın olarak kullanılan bu özelliğin Dropbox için de aktif hale gelmesi kullanıcılarını sevindirecektir. Ancak bilgisayar yedeklemesi henüz sadece Masaüstü, İndirilenler ve Belgeler klasörlerindeki dosyaları tamamen otomatik olarak senkronize ediyor. İlerleyen zamanlarda tüm dosyaları destekleyip desteklemeyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Son olarak, bu özelliklerin Dropbox Pro ve Dropbox Plus üyeleri için aktif hale getirildiğini hatırlatalım. Bu özelliklerden yararlanmanız için Dropbox’un 2 TB depolama alanı sunan ve aylık 12 $ ödemesi olan paketine veya 3 TB depolama alanı sunan ve aylık 20$ olan paketine üye olmanız gerektiğini de belirtelim.