Anasayfa Haber PS5 DualSense Batarya Boyutu Ortaya Çıktı

PS5 DualSense Batarya Boyutu Ortaya Çıktı

PS5 Dualsense batarya boyutu

Güvenilir kaynaklarca paylaşılan raporlarla beraber PS5 DualSense kontrolcüsünün merak edilen batarya boyutu ortaya çıktı.

PS5 DualSense batarya boyutu belli oldu. Sony’e yakın kaynaklarca elde edilen bilgiler doğrultusunda söz konusu kontrolcünün batarya boyutunun DualShock 4’e kıyasla yüzde 50 oranla daha büyük olacağını görmekteyiz.

PS5’in yeni nesil kontrolcüsünü test etme şansına erişen Galaxyrain666 isimli Twitter kullanıcısı, aynı zamanda paylaşmış olduğu bilgilerle beraber söz konusu kontrolcünün batarya kapasitesini de gözler önüne serdi. Bu kısımda DualSense’in 1.560 mAh boyutundaki bir batarya ile birlikte geleceğini ifade eden Twitter kullanıcısı, ayrıca bahsi geçen kontrolcünün batarya boyutunun DualShock 4’e kıyasla yüzde 50 oranında daha büyük olacağına da özellikle dikkat çekiyor.

Bildiğiniz gibi PS4 ile beraber kullanıcılara sunulan DualShock 4 kontrolcüsü 800 mAh boyutundaki bir bataryaya ev sahipliği yapıyordu. PS5 ile beraber bu batarya kapasitesini neredeyse iki katına çıkartacak olan Sony, aynı zamanda DualSense kontrolcüsü ile kullanıcılara daha uzun bir pil ömrü sunmayı da hedefliyor.

Hatırlarsanız, daha önceden yayınlanan bir blog yazısında DualSense kontrolcüsünün DualShock 4’e kıyasla daha uzun bir pil ömrüne sahip olacağı ileri sürülmüştü. Yine aynı blog yazısında Sony’nin oyunculara daha hafif bir kontrol cihazı sunmak için de oldukça çaba harcadığı da belirtilmişti. Hatta bu kısımda Sony’nin yeni nesil kontrol cihazını farklı el boyutlarına sahip olan oyuncular ile test ettiğini de ifade edilmişti. Bunun yanı sıra Sony yapmış olduğu açıklamada oyuncuların oyun oynarken kontrol cihazını kendi uzantısı gibi hissedeceğine de özellikle dikkat çekmişti.PS5 Dualsense batarya boyutu

PS5 DualSense Fiyatı Nasıl Olacak?

Sony’e yakınlığıyla bilinen IronManPS5 isimli Twitter kullanıcısı tarafınca aktarılan bilgilere göre, DualSense’in fiyatının satışa sunulacağı bölgeye göre 59.99 dolar, 59.99 euro ve 54.99 sterlin olarak sıralanacağını ifade etmişti.

Buradan da görebileceğiniz üzere yeni nesil konsolun kontrolcüsünün vergiler dahil olmadan 522 TL’den satışa sunulacağı tahmin ediliyor. Vergiler dahil olduğunda ise yeni nesil kontrolcünün 600 ila 700 TL arasında bir fiyat etiketiyle satışa sunulması bekleniyor.