Anasayfa Haber Civilization VI Android Versiyonu Yayınlandı

Civilization VI Android Versiyonu Yayınlandı

Civilization VI

Oyunun yapım şirketi Aspyr, Civilization VI’nın artık Google Play’den de indirilebileceğini duyurdu.

Sid Meier’in en sevilen sıra tabanlı strateji oyunu Civilization serisinin son oyunu Civilization VI, 2016 yılında PC sürümüyle oyun severlerin beğenisine sunulmuştu. Ancak Aspyr, oyun çıktığından bu yana kademeli olarak diğer platformlarda da oyuna erişilebilmesi için itinalı bir çalışma yürütüyordu. Bu çalışmaların sonucunda Civilization 6 Windows, macOS, Linux, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, iOS ve Android olmak üzere tüm bilinen platformlarda kullanılabilir hale geldi.

PC sürümünde başarılı grafikleriyle dikkat çeken oyun, Android sürümünde de bu özelliğini koruyor. Oyunun yeni Android sürümü, arada ufak farklar olsa da oynanış bakımından PC sürümüne oldukça benziyor. PC versiyonundaki şehirler inşa etme, araştırmalar yaparak teknolojiyi geliştirme, işgalcilerle savaş ve diğer bölgeleri fethetme gibi birçok özellik Android sürümünde de yer alıyor. İki sürüm arasında göze çarpan tek fark, değiştirilmiş ve sadeleştirilmiş kullanıcı arayüzü olarak görünüyor.

Bununla birlikte, Android versiyonunda oyunun ilk 60 turunu ücretsiz bir şekilde oynayabiliyorsunuz. Ancak 60 turun sonunda, tam sürüme erişebilmek için 20 dolarlık bir ödeme yapmanız gerekiyor. Bunların yanında iki adet ek paket de yine satışa sunulmuş. Ancak bu ek paketlerin fiyatlarının oyundan bile daha yüksek fiyatlı olduğunu belirtelim. Sunulan ek paketlerden ilki “Rise and Fall” adıyla karşımıza çıkıyor ve fiyatı 30 dolar. Diğer ek paket “Gathering Storm” ise 40 dolarlık fiyat etiketine sahip.

Son olarak, oyunun Android versiyonunu Google Play sayfasından indirebileceğinizi belirtelim.