Anasayfa Haber Facebook, Instagram ve Facebook Messenger’ı Birleştiriyor

Facebook, Instagram ve Facebook Messenger’ı Birleştiriyor

Instagram mesajları ve Facebook Messenger

Facebook, Instagram ve Facebook Messenger’ı birleştirmek için ilk somut adımı attı.

Hatırlarsanız Mark Zuckerberg daha önceden Facebook Messenger, WhatsApp ve Instagram uygulamalarının birleşeceğini duyurmuştu. Bu doğrultuda ise Facebook, Instagram ve Facebook Messenger platformlarını birleştirmek için ilk somut adımı atmak için harekete geçti.

The Verge tarafınca aktarılan bilgilere göre, Facebook’un Instagram’daki mesajları Facebook Messenger’a taşımaya hazırlandığını görmekteyiz. Şimdilik söz konusu güncellemenin ABD’deki belli başlı Android ve iOS kullanıcılarının kullanıma sunulduğu belirtiliyor.

Instagram mesajları ve Facebook Messenger

Bu kısımda ise bazı kullanıcılara ”Instagram üzerinden mesaj göndermenin yeni bir yolu var” mesajını gönderen Facebook, aynı zamanda bu hamle ile beraber yeni dönem için ilk somut adımı da atmış oldu.

Bu sayede Instagram ve Facebook Messenger arasında çapraz mesajlaşmaya olanak sağlayacak olan sosyal medya devi, ayrıca yeni güncelleme sonrasında mesajları hızlı bir şekilde yanıtlamak için kaydırma seçeneğini, yeni arayüz tasarımını, daha fazla emojiyi de kullanıcılara sunuyor.

Bunun haricinde yapılan değişiklik sonucunda Facebook’un Instagram’daki DM logosunu Messenger logosu ile değiştirdiğini de gözlemlemekteyiz. Böylece yeni dönem için ilk adımı atan şirket, aynı zamanda sahip olduğu platformlar arasında mesajlaşmayı da daha kolay bir hale getirmeyi planlıyor.

Instagram ve Facebook Messenger

Şimdilik, bu özelliğin tüm kullanıcılara tam olarak ne zaman ulaştırılacağı bilinmiyor. Ancak sosyal medya devine yakın kaynaklarca elde edilen bilgilere göre bu özelliğin en kısa süre içerisinde kullanıcılara ulaştırılacağı tahmin ediliyor.