Anasayfa Haber Google Asistan, Sesli Mesaj Gönderme Yeteneği Kazandı

Google Asistan, Sesli Mesaj Gönderme Yeteneği Kazandı

google asistan

Google, Android kullanıcılarının akıllı asistan deneyimini geliştirmek için, Google Asistan’a sesli mesaj gönderme özelliği ekledi.

iOS 14’te bulunan Siri’deki özellikten ilham alan Google, Google Asistan’a sesli mesaj gönderme özelliğini ekledi. Basit bir şekilde, “Hey Google, sesli mesaj gönder!” diyerek istediğiniz kişiye sesli bir mesaj gönderebileceksiniz. Ancak bu özellik henüz Android akıllı telefonlardaki Google Asistan için geçerli. Akıllı ekranlar veya diğer cihazlar için henüz bu özellik desteklenmiyor.

Sesli mesaj göndermek istediğinizde akıllı asistan, size telefonunuzdaki standart SMS uygulaması ve WhatsApp arasından seçim yapmanızı istiyor. Bunun olmasını istemiyorsanız, istediğiniz uygulama ismini de komuta ekleyerek o uygulamadan sesli mesaj göndermesini talep edebilirsiniz. Örneğin, “WhatsApp üzerinden sesli mesaj gönder!” komutunu verdiğinizde kaydettiğiniz sesli mesaj WhatsApp’tan gönderilir. Ayrıca asistan, ses kaydını tamamladığınızda mesajı göndermeden önce onay isteyerek, istenmeyen kazaların önüne de geçecek.

Yazılım devi ayrıca, Google Asistan’ın sesli mesajı gönderdiğinde, isteğe bağlı olarak karşı tarafa sesli mesajın içeriğini metin halinde de gönderebileceğini söylüyor. Böylelikle konuştuğunuz şeyler, asistan tarafından yazılı bir metin haline getirilerek, göndermek istediğiniz kişiye mesaj olarak gönderilebilecek. Yeni özellik henüz Telegram ve diğer mesajlaşma uygulamaları için aktif hale gelmedi. Ancak önümüzdeki günlerde bu uygulamalarda da kullanılabilir hale getirilecek.

Son olarak, Google Asistan’ı kullanarak sesli mesaj kullanma özelliğinin henüz İngilizce konuşulan ülkelerde ve Brezilya’da aktif olduğunu ancak çok yakında ülkemizde de kullanıma açılacağını belirtelim.