Anasayfa Haber 235 Milyon TikTok, Instagram ve YouTube Hesabı Açığa Çıktı

235 Milyon TikTok, Instagram ve YouTube Hesabı Açığa Çıktı

235 Milyon TikTok Instagram ve YouTube Hesabı Açığa Çıktı

Deep Social adlı bir şirketin 235 milyon TikTok, Instagram ve YouTube profiline ait bir veri tabanı oluşturduğu fark edildi.

İnternette hesaplarımızın güvenliğini sağlamak üzere elimizden geleni yapıyor olsak da bazı ciddi ihlaller tüm bu uğraşlarımızın ziyan olmasına sebep olabiliyor. Son olarak 235 milyon TikTok, Instagram ve YouTube kullanıcı profiline ait bilgilerin web kazıma adlı çok yaygın bir işlemle toplandığı ortaya çıktı.

Instagram, TikTok ve YouTube platformlarından yaklaşık 235 milyon sosyal medya kullanıcısının toplanmış verilerini içeren bir veri tabanının herhangi bir şifre koruması olmadan ifşa edildiği paylaşılıyor. Bu bilgiler arasında ise adlar, iletişim bilgileri, resimler ve takipçiler ile ilgili istatistikler gibi kullanıcı bilgileri yer alıyor.

Web kazıma ise web sayfalarından otomatik bir şekilde veri toplama tekniği olarak karşımıza çıkıyor. Yasadışı olmasa da sosyal medya şirketleri, kullanıcı verilerini korumak için bu uygulamayı yasaklamış durumda. Bununla birlikte birçok analiz şirketi, popüler sitelerde web kazıyıcıları kullanarak büyük kullanıcı bilgileri veritabanları oluşturmaya devam ediyor. Bu şirketlerden bazılarının genellikle bu veri tabanlarından diğer şirketlere bilgi sattığı da bilgiler arasında.

Bob Diachenko adlı bir güvenlik araştırmacısı ise veri tabanının Deep Social adlı bir şirkete ait olduğu ifade ediliyor. Bu şirket ise verilerin saldırıya uğradığına dair olumsuz çağrışımın olduğunu ve bilginin gizlice elde edildiğinin ima edildiğini ancak bunun kesinlikle doğru olmadığını ve tüm verilerin İnternet erişimi olan herkes tarafından ücretsiz olarak kullanılabileceğini belirtiyor.

Bakalım bu işin sonu nereye varacak?