Anasayfa Haber Android ve Chrome OS Arasında Wi-Fi Şifreleri Eş Zamanlanabilecek

Android ve Chrome OS Arasında Wi-Fi Şifreleri Eş Zamanlanabilecek

Android Chrome OS Wi-Fi Şifreleri

Wi-Fi şifreleri yakın zamanda Android ve Chrome OS arasında eş zamanlanarak kullanıcılara kolaylık sağlanabilir.

Google tarafından kullanıcıların Chromebook cihazlar ve Android telefonlar arasında Wi-Fi şifreleri eş zamanlayabileceği yeni bir özellik üzerinden çalışıldığı ortaya çıktı. Normalde, bir Android telefona ve Chrome OS cihazına ayrı durumlarda manuel olarak bir Wi-Fi şifresi girmeniz gerekiyor. Öte yandan, her yeni cihaz satın aldığınızda veya başka bir ağa geçtiğinizde bu biraz angarya halini alıyor.

Yeni özellik sayesindeyse Google, Android telefonunuzda yalnızca bir kez Wi-Fi şifresi girmenizi mümkün kılarak bu işlemi kolaylaştıracak ve Chromebook’larınız bunu otomatik olarak bilecek. Bu özelliğin 2 yönlü bir şekilde çalışacak olması da iyi haber. Yani bir cihaza girdiğiniz şifre ister Chromebook ister Android cihaz olsun bir diğeriyle eş zamanlanmış olacak.

Wi-Fi şifrelerinizin, Chrome OS’nin Bağlı Cihazlar ayarlarından dolayı internet yerine Bluetooth üzerinden senkronize edileceğine de dikkat etmek gerekiyor. Bu özelliğin, Aralık ayında kullanıma sunulması planlanan Chrome OS 87 sürümünün bir parçası olarak ortaya çıkması ihtimali de oldukça yüksek.