Anasayfa Haber Google, Gizli 6GHz Testleri Gerçekleştirecek

Google, Gizli 6GHz Testleri Gerçekleştirecek

Google, Gizli 6GHz Testleri Gerçekleştirecek

Google’ın, 6GHz testleri gerçekleştirmek için FCC’den izin aldığı ortaya çıktı.

Google, ABD’nin 17 eyaletinde bulunan birden çok şehir ve kasabada 6GHz bant genişliğinde yeni bir iletişim ağını gizlice test etmek istiyor. Şirket, Federal İletişim Kurulu’ndan (FCC) deneyi gerçekleştirmek için izin istedi. Bu durumun, Google’ın gelecekteki internet hizmeti Google Fiber Webpass ile bir ilgisi olabileceği düşünülüyor. Businesses Insider’ın, Google tarafından FCC’ye gönderilmiş bir takım belgelere ulaşmasıyla, gizli durum ortaya çıktı. Ayrıca, Businesses Insider, ele geçirilen belgelerdeki bilgilerin kamuoyuna paylaşılması halinde Google’a önemli ticari ve ekonomik zarar vereceğini söyleyerek, ortaya çıkan belgelerin düzeltilmesini talep etti.

Google’ın, 6GHz spektrumunda güvenli bir bant genişliği sağlamak için uygulayacağı testler, 17 eyaletteki 26 şehir ve kasabada, diğer yetkili kullanıcılara zarar vermeden 24 ay boyunca yapılacak. Bu eyaletler; Arizona, California, Colorado, Florida, Georgia, Illinois, Iowa, Kansas, Nebraska, Nevada, New York, Kuzey Carolina, Oklahoma, Oregon, Teksas, Utah ve Virginia olarak açıklandı. Bu eyaletler içerisinde içlerinde California, San Francisco ve Los Angeles da bulunan yedi şehir, testlerin ana merkezi özelliğini taşıyacak.

FCC nisan ayında, lisanssız kullanım için 6GHz bandında büyük bir radyo spektrumu parçasını oybirliği ile kullanıma sunmaya karar vermişti. Bu yeni adım, 1989’da Wi-Fi’nin başlangıcı için atılan adımdan bu yana yapılmış en büyük spektrum ilavesi özelliğini taşıyor. Bu yeni eklemeler ile birlikte 1200 MHz spektrumu Wi-Fi için kullanılabilir hale getirildi. Yeni bandın açılması, 5GHz bağlantılarından daha hızlı Wi-Fi hizmeti sunan ancak daha kısa mesafelerde etkili olabilen Wi-Fi 6E standardının da önünü açmış oldu.

Google’ın 6GHz planları arasında bant genişliği yüksek olan bağlantılarından bahsedilmesinin, şirketin kablosuz internet hedeflerine işaret ettiğini belirtebiliriz.