Anasayfa Haber VMware Fusion 12 Duyuruldu

VMware Fusion 12 Duyuruldu

VMware Fusion 12

VMware Fusion 12 Player ve VMware Fusion 12 Pro, macOS Big Sur için hazır.

Sanallaştırma yazılımı VMware Fusion 12 yeni güncellemeler ve geliştirmeler ile tanıtıldı. Bunlar arasında macOS Big Sur desteği, eGPU uyumluluğu, Kubertenes ile oluşturulmuş konteynır tabanlı uygulamalar için destek, DirectX 11 ve OpenGL 4.1 desteği, sandbox renderleme motoru için gelişmiş güvenlik, gelişmiş erişilebilirlik kontrolleri ve daha fazlası öne çıkanlar arasında.

Fusion 12, önümüzdeki aylarda çıkacak ve Apple‘ın çekirdek uzantıları desteğini sonlandırmaya doğru geçişine devam edecek olan macOS Big Sur için hazır durumda. Öte yandan VMWare, macOS Catalina için çekirdek uzantılarını çalıştırmaya devam edecek ancak sanal makinelerini çalıştırmak için Apple API’lerini kullanarak macOS Big Sur’u da destekleyecek.

Birçok kullanıcı sevindirecek olan haber ise VMware’ın kişisel kullanım için ücretsiz olan yeni bir Fusion 12 Player lisanslama yapısıyla fiyatlandırmasını da sarsıyor. Yazılımını ticari kullanım için yükseltmek isteyen Fusion 12 Player kullanıcıları ise 149 dolar ödeyecek. Halihazırda Fusion 10 veya Fusion 11 çalıştıranlar ise 89 dolar karşılığında yükseltme lisansı satın alabilecekler.

Profesyonel seviyedeki Fusion 12 Pro ise tahmin edeceğiniz üzere daha fazla ileri derece kullanıcı özellikleri sunuyor. Öncelikle bu sürümde 3 cihaza kadar çalıştırma olanağı mevcut. Yeni bir lisans içinse 199 dolar, yükseltme içinse 99 dolar ödemek gerekiyor. 15 Haziran tarihinden sonra Fusion 11.5 veya Fusion 11.5 satın almış olanlar Fusion 12 Player (ticari lisans) veya Fusion 12 Pro sürümüne ücretsiz yükseltme yapabilecek.

VMware henüz her iki sürümün de tam olarak ne zaman çıkış yapacağı konusunda bilgi vermiyor. Planlanan tarih ise bu mali yılın sonu olarak paylaşılıyor. Bu da VMware için Ekim ayı anlamına geliyor.