Anasayfa Haber Hearthstone Scholomance Academy İncelemesi

Hearthstone Scholomance Academy İncelemesi

Bunlar yıllar önce Hearthstone macerasına ilk adım attığımda, işlerin bu boyuta gelebileceğini tahmin bile edemezdim. Farklı yetenekler, sınıflar ve Demon Hunter’ın ardından şimdi de en köklü değişikliklerden biri Hearthstone Scholomance Academy ile geliyor.

Hearthstone tarafında en eğlenceli ve en dikkat çekici noktalardan biri birkaç yıl önce oyun lore’unun orijinal Warcraft düzleminden ayrılması olmuştu. Geliştirici ekip, hikayeler, sınıflar ve kartlar oluştururken çok daha özgür hale geldi. Böylece farklı karakterler ve konsept hikayelerle tanışabildik. Diğer taraftan Demon Hunter’ın oyuna eklenmesiyle yıllar süren sınıf sistemine yepyeni bir ek gelmiş oldu.

Scholomance Academy ile oyuna 135 yeni kart eklenirken, bazı yeni mekaniklerle de tanışıyoruz. Kel’Thuzad çok uzun zaman sonra ana kötü olarak yeniden Hearthstone’a dönüş yaparken, kendimizi WoW zindanlarında boss avlar gibi hissettiğimiz günlere geri dönüyoruz.

Ek paket ve yeni kartlar genel olarak üniversite, araştırmalar ve büyü üzerine şekilleniyor. Ayrıca uzun zaman sonra eğlence odaklı bir oyun mekaniği Hearthstone’a ekleniyor. Bir önceki ek pakette en başlarda yaşanan denge problemini ortadan kaldırmayı hedefleyen bu sistem, daha ek paketin başlarında farklı destelerin oyuna sürülmesini sağlıyor. Scholomance Academy ve getirdiği ikili sınıf sistemiyle beraber deste sayısı, deste olasılıkları ve taktik çeşitlilik hiç olmadığı kadar artıyor.

Scholomance Academy ile beraber ilk kez ikili klas kartları oyuna ekleniyor. Bugüne kadar sınıf kartları sadece o sınıfa özel kabul edilir ve diğer sınıflar tarafından kesinlikle seçilemezdi. Ama Scholomance Academy içerisinde bulunan bazı özel kartlar iki farklı sınıf için erişilebilir durumda. Mesela Wand Thief 1 mana bedeli olan bir kombo kartı. Kombo aktif olduğunda oyuncu bir büyü keşfedebiliyor. Kombo kartlar sadece Rouge sınıfı için kullanılabilir bir özellik olmasına rağmen Wand Thief aynı zamanda büyücü sınıfı tarafından da kullanılabiliyor.

İkili sınıf kartları aslında oyundaki mekanikleri derinden etkilemiyor ve oyuna etkileri doğal olarak sınırlı. Ama Hearthstone da uzun süredir aradığımız bir şeyi sonunda yeniden mümkün kılıyorlar: Tahmin edilemezlik. Böylece maçlar çok daha dinamik ve eğlenceli geçebiliyor.

Hearthstone’daki en önemli noktalardan biri de kartların keyword’leri. Bu kez oyuna eklenen yeni anahtar özellik Spellbrust. Bu özelliğe sahip bir kart oynamanız halinde büyü yaparsanız ekstra bir büyü efekti kazanabiliyorsunuz. Bazı spellbrust kartları masaya yeni minyonlar koyarken, bazıları düşmanlarınıza hasar verebiliyor veya dost üniteleri iyileştirebiliyor. Elbette Taunt veya Charge gibi ektisi kart oynandığı anda görülmeyen bir özellik olduğu için eğer büyü yapamadan Spellbrust ünitesi ölürse ekstra büyü efektinden de mahrum kalıyorsunuz.

Hem tahmin edilemez yeni kart kombinasyonları hem de spellbrust gibi etkili bir özellikle beraber Hearthstone’da bir kez daha işler yolunda gidiyor. Gerçekten çok uzun bir zamandır aktif olarak oynanan bir oyun Hearthstone, bu yeniliklerle beraber uzun zaman daha oynanacak gibi görünüyor.