Anasayfa Haber Apple, 5G Maliyetini Karşılamak İçin iPhone 12’de Ucuz Bileşenler Kullanabilir

Apple, 5G Maliyetini Karşılamak İçin iPhone 12’de Ucuz Bileşenler Kullanabilir

iPhone 12'de Ucuz Bileşenler Kullanabilir

Apple, yeni nesil iPhone’larda kullanılacak olan 5G teknolojisinin maliyetini azaltmak için kutu içeriğinden feragat edip iPhone 12’de ucuz bileşenler kullanabilir.

Apple, 5G teknolojisinin getirdiği yüksek maliyeti, başka yerlerde düşük maliyetli bileşenler kullanarak karşılamak istiyor. Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, yakın tarihli bir araştırma notunda, şirketin iPhone 12’de kullanılacak bileşenlerin maliyetini iPhone 11’de kullanılana kıyasla yüzde 40-50 oranında azaltabilecek daha basit bir batarya kullanacağını söyledi. Ayrıca, 2021’de yapılması planlanan daha fazla pil optimizasyonu ile maliyetlerde yüzde 30-40 ek tasarruf sağlanabileceğini de sözlerine ekledi.

Ancak yine de bataryalarda yapılacak olan bu küçülme tek başına 5G’nin yüksek maliyetini karşılamaya yetmiyor. Bununla ilgili son zamanlarda çıkan yeni bir söylentiye göre, Apple’ın yeni iPhone’ları, şarj cihazı ve kulaklık olmadan göndermesi bekleniyor. Bu hareket başlangıçta tepki görse de Apple’ın tasarruf politikasına oldukça fazla etkisi olması beklendiğinden çok da mantıksız bir hareket olarak durmuyor. Ayrıca bu durum daha fazla insanı kablosuz AirPod’lara ve kablosuz şarj çözümlerine itebilir. Böylelikle şirket buradan da ekstra kazanç elde edebilir.

Apple’ın bu yıl içerisinde 6.1 inç ve 6.7 inç ekran boyutlarına sahip olan iki amiral gemisi telefon iPhone 12 Pro’nun da dahil olduğu dört farklı iPhone modelini piyasaya sürmesi bekleniyor. Piyasaya sürülecek olan yeni akıllı telefonların hepsi 5G bağlantısını destekler biçimde olacak. Hal böyle olunca şirketin teknolojiye olan harcaması da oldukça artmış oluyor. Artan maliyetler de Apple’ı yeni çözümler aramaya itiyor.

Apple’ın maliyetleri düşürme politikasının cihaz kalitesine olan etkisinin ve kullanıcıların yeni politikalara tepkisinin ne olacağı ise merak konusu.