Anasayfa Haber Fortnite Yüklü iPhone’lar Fahiş Fiyatlara Satılmaya Başladı

Fortnite Yüklü iPhone’lar Fahiş Fiyatlara Satılmaya Başladı

fortnite yüklü iphone fiyat

Mobilde yer alan Fortnite’ın App Store platformundan kaldırılmasını fırsat bilen insanlar, oyunun yüklü olduğu telefonları satmak için binlerce Euro/Dolar istiyor.

Epic Games’in FPS oyunu Fortine, çıktığı günden bu yana tüm platformlarda ücretsiz olarak indirmeye sunuluyordu. Apple ve Google, aldığı bir kararla birlikte Fortnite’ı App Store ve Google Play Store üzerinden kaldırma kararı almıştı.

Geliştirici Epic Games, gelirlerden alınan yüzde 30 komisyonun önüne geçmek için Apple ve Google’a dava açmıştı ve şirketler arasında bir sürtüşme başladı. Apple ise bu hafta Epic için bir istisna yapmayacağını duyurdu. Bu duyuruda “Kurallar herkes için geçerlidir. Geliştiriciler, uygulamalarını gönderdiklerinde bu kuralları kabul eder.” şeklinde bir açıklama geldi.

Fortnite-iPhoneYaşanan bu olayların sonrasında eBay gibi çevrim içi alım satım platformlarında Fortnite yüklü iPhone’lar akıl almaz fiyatlarda satışa sunuldu. Durumu fırsat bilen satıcılar, telefonlar için binlerce Euro talep ediyor ve bu kişilerin sayıları bir hayli fazla. Yüksek fiyatların tek sebebi ise Fortnite’ın artık App Store’da yer almıyor olması.

Silinen Fortnite Tekrar Nasıl Yüklenir?

Bununla birlikte daha önce Fortnite’a sahip olan iOS kullanıcılarının oyunu tekrar indirebildiğini hatırlatalım. Oyunu tekrar indirmek için App Store’u açın ve hesabınıza gidin. Sonrasında “Satın Alınanlar” bölümüne gittikten sonra buradan Fortnite’ı bulduktan sonra tekrar yükleme yapabilirsiniz.