Anasayfa Haber Google Chrome Kaleidoscope, Tüm Akış Servislerini Bir Platformda Topluyor

Google Chrome Kaleidoscope, Tüm Akış Servislerini Bir Platformda Topluyor

Chrome Kaleidoscope

Google’ın yeni servisi Chrome Kaleidoscope, kullanıcıların tek bir yerde farklı platformlardan yayınları izlemesine izin veriyor.

Google, izlemek istediğiniz içeriği tek bir yerde izlemenizi sağlayacak olan yeni bir servis üzerinde çalışıyor. Chrome Kaleidoscope adlı yeni özellik kısa süre içerisinde aktif hale gelecek. Yeni özellik şu anda Canary sürümünde test ediliyor. Chrome Canary sürümünü test eden herkes, chrome://kaleidoscope aracılığı ile yeni projeye göz atabilir. Chrome Kaleidoscope anasayfasına eriştiğinizde “Tüm şovlarınız tek bir yerde” sloganıyla karşılaşıyorsunuz. Ardından karşınıza, “Sevdiğiniz tüm programları, nerede yayınlanmış olursa olsun, tek bir yerde görebilirsiniz.” mesajı çıkıyor.

Sitede şimdilik Netflix, Amazon Prime Video ve Disney + Hotstar platformları destekleniyor. Bu servislerden birini seçtiğinizde “Bütün cihazlarınızda izlemeye devam edin” yazılı yeni bir sayfa açılıyor. Sayfa henüz yalnızca bu yazıdan ibaret ve şimdilik başka bir özelliği bulunmuyor. Ancak bu durumun, Kaleidoscope’un saydığımız platformları diğer cihazlarla senkronize edeceğini ve kullanıcıların izlemek istedikleri içerikleri herhangi bir cihazda izlemeye devam edebileceğini gösteriyor.

Chrome Kaleidoscope, akış servislerine erişimi kolaylaştıracak bir hub içerecek ve bu yeni özelliğin ana sayfası olacak. Buradan dilediğiniz platformu seçebilecek ve içerikleri izleyebileceksiniz. Google’ın desteklenen platformlar arasına ileride YouTube başta olmak üzere birçok platformu eklemesi bekleniyor. Özellik, abonelik için kullanıcılardan ücret talep edebilir. Bu yüzden YouTube veya Google Play Filmler ile entegrasyonunun gerçekleşeceği bekleniyor. Bunun yanında Kaleidoscope’un, Netflix gibi üçüncü taraf servisler ile nasıl çalışacağı hakkında henüz elimizde bir bilgi bulunmuyor.

Son olarak, Google’ın yeni özelliği halen beta kanallarında test ettiğini yenileyelim. Özelliğin tam Chrome sürümlerine ne zaman sunulacağı ise henüz belli değil.