Anasayfa Haber Huawei HarmonyOS Kullanan İlk Telefon Bu Yıl Piyasaya Sunulabilir

Huawei HarmonyOS Kullanan İlk Telefon Bu Yıl Piyasaya Sunulabilir

Huawei HarmonyOS kullanan ilk telefon

Huawei HarmonyOS kullanan ilk telefonun bu yılın sonuna doğru piyasaya sunulacağı iddia ediliyor.

Huawei’nin bir süredir üzerinde çalıştığı işletim sistemi HarmonyOS ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu doğrultuda ise paylaşılan raporlara göre Huawei HarmonyOS kullanan ilk telefon modelinin bu yılın sonuna doğru piyasaya sunulması bekleniyor.

Bildiğiniz üzere, Huawei Amerika’da kara listeye alınmıştı. Yaşanan bu gelişmeyle beraber Android lisansı başta olmak üzere birçok lisansı iptal edilen Huawei, o dönem kullanıcılarını bir hayli tedirgin etmişti. Yaşanan bu gelişmenin ardından B planına geçiş yapan Huawei, bildiğiniz gibi bir süredir kendi işletim sistemini geliştirdiğini sık sık dile getiriyordu.

Bu gelişmenin hemen ardından ise Huawei’nin söz konusu işletim sistemini ne zaman piyasaya sunacağı ortaya çıktı. Bu kısımda ise Huawei’nin kendi işletim sistemine geçiş sürecini hızlandırdığına da özellikle dikkat çekiliyor.

Huawei HarmonyOS kullanan ilk telefon

Şimdilik, söz konusu iddialar ile ilgili Huawei cephesinden herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak şirkete yakın kaynakların aktardığı bilgilere göre Huawei’nin böyle bir hamleye imza atmasının en büyük nedeni ise ABD’nin son zamanlarda uyguladığı ağır yaptırım kararları olarak karşımıza çıkıyor.

ABD’nin almış olduğu yaptırım kararlarından sonra kendi işletim sistemini geliştirmeye odaklanan şirket ise, Android’siz ilk Huawei modelini 2020 yılı bitmeden piyasaya sunmayı hedefliyor.