Anasayfa Haber Parallels Desktop 16 Yeni Özellikleriyle Birlikte Çıktı

Parallels Desktop 16 Yeni Özellikleriyle Birlikte Çıktı

Parallels Desktop 16

Mac’te Windows işletim sistemini çalıştırmak için inşa edilen ve sürekli geliştirmeler alan Parallels Desktop, yeni güncellemesine kavuştu.

Parallels Desktop, bir Mac’te Windows’u çalıştırmanın en iyi yollarından biridir. Yayınlanan her yeni sürüm, Windows ve macOS arasındaki entegrasyonu iyileştiriyor ve yazılım artık oldukça kararlı hale geldi. Yapılan iyileştirmelerin listesi gün geçtikçe uzuyor ve son güncellemeyle yapılan değişiklikler şu şekilde:

  • DirectX 11 ve OpenGL 3: Windows ve Linux’ta yüzde 20’ye kadar daha hızlı DirectX 11 ve geliştirilmiş OpenGL 3 grafikleri.
  • Daha uzun pil ömrü: Windows Seyahat Modunda çalışırken yüzde 10’a kadar daha uzun pil ömrü.
  • Disk alanını otomatik olarak geri kazanın: Sanal makineler (VM), kapatıldığında kullanılmayan disk alanını otomatik olarak geri kullanıma kazanacak şekilde ayarlanabiliyor.
  • Windows uygulamaları için yeni çoklu dokunma hareketleri: Windows uygulamalarında yumuşak yakınlaştırma ve Trackpad çoklu dokunma hareketlerini kullanma.

Bu yeniden tasarımın yararı aynı zamanda performans iyileştirmelerine de yol açtı. Parallels Desktop 16, sürüm 15’ten iki kat daha hızlı ve Windows, yüzde 20’ye kadar daha hızlı açılıp kapanabiliyor.

Tüm bunların yanı sıra, önümüzdeki güncellemelerin geleceğinin belirsiz olduğunu belirtelim. Bunun nedeni ise Apple’ın Big Sur’da Parallels Desktop’ın çalışmak için yararlandığı üçüncü taraf çekirdek uzantılarına yönelik desteği sonlandırması. Sonuç olarak Parallels, Parallels Desktop’ı yeniden tasarlamak için 25 yıllık bir programlama çalışması yapması gerektiğini ve böylece Big Sur’da bile çalışabileceğini söyledi.

Son olarak, Parallels Desktop 16’nın Pro ve Business sürümleri, kurumsal müşteriler için daha ayrıntılı özellikler sunuyor. Paketlere ve fiyatlara göz atmak isterseniz Parallels Desktop resmi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.