Anasayfa Haber Windows 10 Yakında Android Cihazlarda Çalışabilir

Windows 10 Yakında Android Cihazlarda Çalışabilir

ARM Windows 10 Android Lumia

ARM tabanlı işlemciye sahip olan Lumia 950 XL akıllı telefonda çift ekran desteği ile birlikte Windows 10 çalıştırıldı. Yeni hedef ise Android cihazlar.

Windows 10 Android cihazlarda yerel olarak çalışabilir mi? Bu hayalin gerçek olması için uzun süreler beklemememiz gerekmeyebilir. ARM için Windows 10 projesi üzerinde çalışan geliştiriciler, Lumia 950 XL akıllı telefon üzerinde çalışan çift ekran desteği ile birlikte önemli bir dönüm noktasına ulaştılar.

Windows 10 Yakında Android Cihazlarda ÇalışabilirÇift ekran özelliği kullanılabilirlik açısından önemli bir gelişme. Bu bağlamda Windows 10 kullanıcıları, masaüstü işletim sistemini çalıştırırken akıllı telefon işlevselliğini kaybetmiyorlar. ITHome raporuna göre geliştiriciler, USB işlevinin de düzgün çalıştığını söylüyorlar.

Ekip şu andan itibaren Windows 10’u Windows Mobile destekli Lumia 950 ve Lumia 950 XL gibi birkaç ARM cihazda test etmeye odaklandı. Ancak önemli bir adım daha var. Raporlara göre geliştiriciler, bu projeyi Android amiral gemisi cihazlara da taşımayı hedefliyor ve aktif olarak çalışmalar yürütülüyor.

Windows 10 Yakında Android Cihazlarda ÇalışabilirBu iki Windows Mobile akıllı telefon ile temeller atıldıktan sonra, Android’de tamamen işlevsel Windows 10 kullanıldığını görmeyi umuyoruz. Proje beklenenden daha hızlı ilerliyor ve kısa bir zaman sonra bomba haberler gelebilir.