Anasayfa Haber Küresel Akıllı Telefon Sevkiyatları İkinci Çeyrekte Yüzde 20 Geriledi

Küresel Akıllı Telefon Sevkiyatları İkinci Çeyrekte Yüzde 20 Geriledi

Küresel Akıllı Telefon Sevkiyatları

Gartner, 2020 ikinci çeyrekteki küresel akıllı telefon sevkiyatları için bir rapor yayınladı.

Covid-19 salgını ve neden olduğu ekonomik etkiler sebebiyle 2020 ikinci çeyrekte küresel akıllı telefon sevkiyatları da büyük darbe almış durumda. Gartner tarafından hazırlanan bir raporda sevkiyatların yıldan yıla yüzde 20.4 oranında düştüğü ve 295 milyon adetlik satış gerçekleştirildiği ifade ediliyor. 2019 yılının aynı döneminde ise 370 milyon akıllı telefon satıldığı belirtiliyor.

Satışlardaki gerilemenin tarihteki en kötülerden birisi olduğunun altı çiziliyor. Samsung ise telefon üreticileri arasında en fazla etkilenen şirket konumunda. Şirketin dünya çapında yüzde 27.1 daha az sevkiyat yaptığı görülüyor. Benzer durumdaki Huawei ile Samsung, bu çeyrekte 54 milyon adetlik sevkiyat gerçekleştirmiş. Huawei ise satışlarda yüzde 6.8 gerilemiş durumda. Apple cephesinde ise yüzde 0.4 gerileme ile 38 milyon adetlik sevkiyat yapılmış.

Gartner, pandemi sırasındaki seyahat kısıtlamalarının, perakende satışların kapanmasının ve gereksiz ürünlere yapılan daha ihtiyatlı harcamaların bu yıl akıllı telefon satışlarında art arda iki çeyrekte düşüşe yol açtığını vurguluyor.

Huawei’nin ise agresif ürün tanıtımı ve satış promosyonu nedeniyle Çin’de iyi performans gösterdiği bildiriliyor. Ek olarak, Apple da bölgede çok iyi performans göstermiş. Bununla birlikte, Apple için yıldan yıla rakamlardaki düzleşmenin daha yüksek iPhone SE satışlarından kaynakladığı gözüküyor.

Raporun tamamına ise bu adresten erişebilirsiniz.