Anasayfa Haber Bülten VMware vRealize Cloud Management Güncellemeleri, Otomasyon İyileştirmeleri ile Geliyor

VMware vRealize Cloud Management Güncellemeleri, Otomasyon İyileştirmeleri ile Geliyor

VMware vRealize Cloud Management

VMware vRealize şirket içi ve SaaS portföyündeki yeni sürümler, müşterilerin hibrit ve çoklu bulut ortamlarını kullanmaya başlamalarına, iyileştirmelerine ve yönetmelerine yardımcı oluyor.

VMware vRealize Cloud Management modern altyapı otomasyonu için DevOps ilkelerini ve otonom operasyonları destekleyen yeni ve inovatif özellikler sunuyor. Hem şirket içinde hem de SaaS olarak kullanılabilen VMware vRealize, müşterilere bulut altyapısının çevikliğini ve verimliliğini sunuyor. VMware vRealize aynı zamanda şirketlerin hibrit ve çoklu bulut ortamlarını kullanmaya başlamaları, organize etmeleri, iyileştirmeleri ve yönetmeleri için yapay zeka (AI) ve öğrenen makinelerin (ML) yanı sıra Kod olarak Altyapı (IaC) ve GitOps gibi DevOps ilkelerinden güç alıyor. VMware; VMware vRealize Automation 8.2, VMware vRealize Automation Cloud, VMware vRealize Log Insight 8.2, VMware vRealize Log Insight Cloud, VMware vRealize Operations 8.2, VMware vRealize Operations Cloud ve VMware vRealize Suite Lifecycle Manager 8.2 için yeni sürümleri, özellikleri ve iyileştirmeleri duyurdu.

Yapay Zekadan Güç Alan Otonom Operasyonlar

VMware vRealize Operations, uygulamalardan altyapılara otonom operasyonlar sunarak özel, hibrit ve çoklu genel bulutların iyileştirilmesini, planlanmasını ve ölçeklendirilmesini sağlıyor. AI’dan ve tahmini analitiklerden güç alan VMware vRealize Operations, kesintisiz performans, kapasite ve maliyet iyileştirmesi, proaktif planlama, akıllı kolaylaştırma ve entegre uyumluluk imkanı sunuyor. VMware vRealize Operations 8.2 ve VMware vRealize Operations Cloud’da aşağıdaki özellikler yer alıyor:

  • Kubernetes Operasyonları: VMware Tanzu Kubernetes Grid ve Red Hat OpenShift ile entegrasyon üzerinden Kubernetes’e yönelik yeni ve iyileştirilmiş destek, müşterilerin şirket içindeki ve VMware Cloud on AWS’teki Kubernetes yapılarının sağlıklarını, performansını, kapasitesini, maliyetini ve yapılandırmasını otomatik olarak keşfetmelerini ve gözlemlemelerini sağlayacak.
  • Uygulamadan Altyapıya Hata Giderme: Bu son sürüm, AppDynamics, Datadog ve Dynatrace gibi popüler APM araçlarıyla entegrasyon özelliğine sahip. Aynı zamanda VMware vRealize Network Insight ile entegrasyon sayesinde yeni uygulama keşfi özelliği de bulunuyor. Bu yeni iki özellik, müşterilerin uygulamaların içeriğindeki sorunları tahmin etmelerine, önlemelerine ve sorunları ortadan kaldırmalarına yardımcı olacak.
  • VMware Cloud’u ve Daha Fazlasını Gözlemleme: İyileştirilmiş metrik bağlantısı ve yeni neredeyse gerçek zamanlı görüntüleme, kurumlara gözlem imkanı sunarak müşterilerin performans ve erişilebilirlik sorunlarını 15 kata kadar daha hızlı tespit etmelerini sağlayacak. (1) Yerel AWS yönetimine yapılacak iyileştirmeler de EC2 bulut sunucuları için kapasite hesaplama imkanı sunmanın yanında sorunları daha hızlı gidermek için VMware vRealize Operations bünyesine metrikleri otomatik olarak dahil edecek.
  • Verimli Kapasite ve Maliyet Yönetimi: Günlük sanal makine (VM) maliyet detayları, iyileştirilmiş ölçme yetenekleri gibi fiyatlandırma ve maliyet motoruna yapılan iyileştirmeler ve VMware vRealize Automation dışındaki iş yüklerine sunulan destek, müşterilerin maliyetlerini daha da azaltmalarına yardımcı olacak.

Aynı şekilde VMware vRealize Log Insight 8.2’ye ve vRealize Log Insight Cloud’a da iyileştirilmiş Kubernetes desteği, VMware Cloud on AWS ile daha derin entegrasyon ve genel kullanılabilirlik iyileştirmeleri geliyor.

VMware ayrıca Skyline için yeni basitleştirilmiş kullanıma alma deneyimini duyurdu. Yeni süreç, proaktif bulut hizmetini kullanmaya başlayan ve büyüten müşteriler için daha kısa ve kolay bir hale geliyor. Skyline müşterilerin sorunların gerçekleşmeden önce üstesinden gelmesine yardımcı oluyor ve aktif destek isteklerini çözüme kavuştururken harcadığı zamanı azaltıyor. Şu anda VMware vRealize Operations Management Pack for Skyline müşterilere potansiyel sorunları ortaya çıkaran ve onları oluşabilecek zarara karşı korumak için sorunları ortadan kaldırmaya yönelik bir rehberlik sunan entegre yönetim ve destek deneyimi sağlıyor.

Altyapı Otomasyonu

VMware vRealize Automation 8.2 ve VMware vRealize Automation Cloud, müşterilerin Modern Automation Platform, DevOps for Infrastructure, Self-Service Cloud ve Kubernetes Automation gibi en önemli otomasyon kullanımı için iyileştirilmiş özellikler sunuyor. VMware vRealize Automation’ın yeni ve iyileştirilmiş özellikleri arasında aşağıdakiler yer alıyor:

  • Modern Otomasyon Platformu: Aralarında detaylı rol tabanlı erişim denetiminin (RBAC), çok kullanıcılı altyapı için desteğin, ikinci gün (Day 2) aksiyonları için genişletilmiş desteğin ve NSX ilke API’larıyla ağ otomasyonunun yer aldığı iyileştirilmiş özellikler çevikliği, güvenliği ve kontrolü artırıyor.
  • Altyapı için DevOps: VMware Cloud Infrastructure için şablon motoru görevi gören VMware Cloud Templates’ın tanıtılmasıyla iyileştirilmiş Kod olarak Altyapı (Infrastructure as Code) özellikleri sunuyor. Bu özellikler arasında hizmet kataloğundan Terraform yapılandırmalarının yönetimi de bulunuyor.
  • Self-Servis Bulut: VMware Cloud Foundation ile iyileştirilen entegrasyon, müşteriler için özel bulut kurulum süreçlerini daha da basitleştiriyor.
  • Kubernetes Otomasyonu: Kubernetes isim alanlarının VMware Cloud Foundation with Tanzu için destek ile servis kataloğu üzerinden self-servis kullanılması.

VMware vRealize Suite Lifecycle Manager 8.2, VMware Cloud on AWS üzerinde çalışan vRealize Suite ürünlerinin hizmete alınmasını ve yönetilmesini sağlayacak, vRealize Operations ürününün yeniden boyutlandırılmasını ve ölçeklenme özelliklerini destekleyecek. Ek olarak her an erişilebilen mimarinin yanında vRealize Network Insight için tek veya birden çok veri kaynağını yapılandıracak. Ayrıca Voluntary Product Accessibility Template (VPAT) 2.0 ve Federal Information Processing Standards (FIPS) gibi uyumluluk sertifikalarına destek sunacak.

Ürün Erişilebilirliği

VMware vRealize Automation 8.2, VMware vRealize Log Insight 8.2, VMware vRealize Operations 8.2 ve VMware vRealize Suite Lifecycle Manager 8.2’nin VMware’ın 2021 mali takviminin üçüncü çeyreğinde erişime açılması planlanıyor. VMware vRealize Automation Cloud, VMware vRealize Log Insight Cloud ve VMware vRealize Operations Cloud’un yeni özelliklerinin ve iyileştirmelerinin de yine VMware’ın 2021 mali takviminin üçüncü çeyreğinde erişime açılması planlanıyor.