Anasayfa Haber Bülten 300 Hz Ekranlı Predator Triton 500 Türkiye’de Satışa Çıktı

300 Hz Ekranlı Predator Triton 500 Türkiye’de Satışa Çıktı

Predator Triton 500

300 Hz yenileme hızına sahip ekranı ile dikkat çeken Predator Triton 500, Türkiye’de kullanıcıların beğenisine sunuldu.

10. Nesil Intel Core i7-10750H işlemci ve Max-Q tasarımlı NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER GPU ile donatılan Predator Triton 500, Türkiye pazarına giriş yaptı. 15.6 inç ekranda 300 Hz IPS panel, 3 ms tepki süresi sunuyor. sRGB renk gamının %100’ünü kapsayan ekran geniş açıdan izleme imkanı da sunuyor. NVIDIA G-SYNC teknolojisi de görüntü yırtılmalarını ortadan kaldırıyor ve gecikmeyi en aza indiriyor.

Tüm bu bileşenlere 32 GB DDR4 bellek ve 1 TB NVMe RAID 0 SSD depolama eşlik ediyor. Depolama 2 TB’a kadar da artırılabiliyor. Ayrıca cihazın içinde, saydığımız bileşenlere 7.5 saatlik enerji sağlayabilen bir pil yer alıyor.

Predator Triton 500, ağ bağlantısı tarafında Killer Wi-Fi 6 AX1650i kablosuz bağlantı kontrolcü, E3100G ethernet kontrolcüsü sunuyor. Control Center 2.0 ise, hızın önemli olduğu uygulamalara bant genişliğinde öncelik tanıyor.

Acer Predator Triton 500Cihazın fiziksel özelliklerine gelecek olursak, 17.9 mm incelikte bir kasa bizi karşılıyor. Cihaz ayrıca metal yapısıyla 2.1 kg ağırlığa sahip. Ekran gövde oranı da %81’e ulaşıyor.

HDMI 2.0, Mini DisplayPort (mDP) veya USB-C Thunderbolt 3 bağlantı noktalarını kullanarak Triton 500’e birkaç ekstra monitör takılabiliyor. RGB aydınlatmalı klavyenin tuşlarında Predator yazı tipi kullanılması da dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor. Klavyede şeffaf, içbükey WASD tuşları ile Turbo ve PredatorSense tuşları bulunuyor. Anında hız aşırtma için Turbo tuşu, yardımcı uygulamayı açmak içinse PredatorSense tuşu kullanılıyor. Ayrıca DTS:X Ultra desteğinin bulunduğunu da belirtelim.

NVIDIA Teknolojileri

Predator Triton 500, içerisinde yer alan Max-Q tasarımlı NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER ekran kartı üzerindeki RT çekirdekleri sayesinde ışın izleme teknolojisini destekliyor. Profesyonellerden tam not alan DLSS teknolojisi, destekli oyunlarda FPS’yi artırırken, keskin görüntü kalitesini korumaya yardımcı oluyor.

Predator Triton 500, Max-Q Dynamic Boost teknolojisi sayesinde CPU ve GPU arasında akıllı güç yönetimi yaparak, oyun oynamak gibi ekran kartı ağırlıklı iş yüklerinde 15W’a kadar gücü CPU’dan alıp GPU’ya aktarabiliyor. Bu sayede herhangi ekstra bir yönteme ihtiyaç duymadan %10 seviyesine kadar daha iyi bir oyun performansı Max-Q Dynamic Boost teknolojisi sayesinde mümkün oluyor.

Vortex Flow: Özel Tasarım Soğutma Teknolojisi

Cihaz soğutma tarafında, Acer’ın Vortex Flow teknolojisinden yararlanıyor. Bu yeni tasarımda, özel olarak geliştirilen üç adet fan bulunuyor. Kasanın içinde stratejik noktalara yerleştirilen bu fanlar birlikte çalışarak hava akımını artırıyor ve gürültüyü azaltıyor. Bu sistem, yüksek performans elde etmek için fan hızını artıran CoolBoost teknolojisiyle destekleniyor. Oyuncular, PredatorSense UI üzerinden cihazlarının sıcaklık düzeyini görebiliyor ve fan hızını ayarlayabiliyor.

Ürünün soğutma sisteminde bir de tamamen metal 4. Nesil AeroBlade 3D fan bulunuyor. Acer, tırtıklı kenarlar, kanatçıklar ve kavisli bölüm sayesinde hava akımını %45 artıyor artırdığını belirtiyor. Soğutma sistemine beş adet de ısı borusu ekleyen 2020 Predator Triton 500, 2019 modeline göre %33 daha yüksek termal performans sunuyor.

Fiyat ve Bulunabilirlik

Predator Triton 500, 20.369 TL’lik fiyatıyla satışa sunuldu.