Anasayfa Haber Apple, Epic Games’in App Store Hesabını Kapattı

Apple, Epic Games’in App Store Hesabını Kapattı

Apple, Epic Games'in App Store Hesabını Kapattı

Bir süredir yaşanan Apple ve Epic Games sürtüşmesi sonrasında Epic Games’in App Store hesabı feshedildi.

Apple ile Epic Games arasında yaşanan gerilimin üzerinden henüz fazla zaman geçmiş değil. Mahkemeye kadar taşınan Epic-Apple tartışması büyümeye devam ederken, Apple tarafından mühim bir adım geldi. Şirket daha önce 28 Ağustos’ta bir takım uyarılarda bulunmuştu. Nihayetinde ise Epic Games’e ait uygulama mağaza hesabı tamamen feshedildi. Bu haber sadece Fortnite değil, Epic Games’in App Store’da sahip olduğu tüm iOS uygulamalarının kaldırılacağı anlamına geliyor.

Bunların hepsi, Apple ve Google’ın aldığı %30’luk kesintiyi yok sayan Fortnite güncellemesi ile başladı. Apple, Epic Games’in şirkete karşı dava açması nedeniyle oyunu App Store’dan hızlı bir şekilde kaldırmıştı. Apple, Epic Games’e ait hesapları kapatacağına dair bir uyarı yayınladığında ise işlerin ters gideceği anlaşılmıştı.

Apple Epic Games App Store Hesabını KapattıEğer iOS cihazınızda Fortnite’ı indirmek isterseniz şu an oyuna ulaşamayacaksınız. Hatta bu gelişmeler sonucunda Fortnite yüklü iPhone’ların dudak uçuklatan fiyatlara satılmaya başladığına tanık olmuştuk. Bu arada, Epic’in Unreal Engine’i yönetmek için kullandığı başka bir hesap olduğunu ve mahkeme duruşmasına göre Apple’ın bu hesabı yasaklamadığını belirtelim.

Apple, Epic’in uygulama içi satın alımları kaldırması halinde Fortnite’ın App Store’a geri dönmesine izin vereceğinden bahsetti. Ancak şu anda bu durumun gerçekleşme olanağı çok düşük görünüyor. Eğer Epic Games diğer tüm geliştiriciler gibi platform kurallarına uysaydı, Fortnite halen Apple cihazlarda oynanabilir olacaktı. Peki sizce bu konuda hangi taraf haklı?