Anasayfa Haber Doom Eternal İçin FPS Rekoru Kırıldı: 1000 FPS

Doom Eternal İçin FPS Rekoru Kırıldı: 1000 FPS

Doom Eternal FPS Rekoru

Hem işlemci hem de ekran kartı tarafında yapılan hız aşırtma işlemleri sonucunda Doom Eternal’de 1000 FPS bariyeri aşıldı.

Doom Eternal’in geliştiricisi id Software, yeni oyunda kare hızı sınırlaması olmayacağını ve donanımınıza bağlı olarak dört haneli rakamların bile görülebileceğini söylemişti. Yani 1000 FPS değerinin bile üzerine çıkılabileceği vurgulandı. Bilgisayar ve donanım dünyasında farklı türlerde kırılan dünya rekorlarını görebiliyoruz. Bunlardan birisi de Doom Eternal için gerçekleşti.

Doom Eternal FPS RekoruDoğal olarak, birileri bu hedefe ulaşmaya çalışacaktı. Denemelerde bulunan ekip, sıvı nitrojen kullandı ve 1000 kare oranının üzerine çıkmayı başardı. Polonyalı x-kom ekibi, sıvı nitrojenle özel olarak oluşturulmuş hız aşırtmalı bir platform kullanarak etkileyici bir başarı elde ederken, normal oyun sırasında 500 FPS’de çok fazla sorun yaşanmadı.

Doom Eternal FPS RekoruPiotr “Lipton” Szymanski ve Marcin “Ryba” Rywak liderliğindeki Polonyalı x-kom ekibinin kullandığı sistem şu şekildeydi:

  • İşlemci: Intel Core i7 9700K @ 6.6GHz
  • Anakart: ASUS Maximus XI APEX
  • GPU: ASUS RTX 2080 Ti Strix @ 2.4GHz
  • RAM: HyperX Predator 4000 MHz CL19 2x8GB
  • Sürücü: Samsung 512GB M.2 NVMe Evo Plus
  • Güç Kaynağı: Be Quiet 1200W Straight Power

Öte yandan grafik ayarlarının mümkün olduğu kadar düşürüldüğünü not düşelim. Paylaşılan videodan da görebileceğiniz gibi, 1000 FPS oranına yalnızca siyah bir duvara bakıldığında ulaşılabildi. Nitekim böyle bir tabloda işlenecek çok az veri var. İşte overclock aşamalarını ve 1000 FPS değerini gösteren o video: